TOP

Zalando wil dc in Nederland, importheffing op jeans uit VS en abri’s van Suitsupply gesloopt

Zalando wil een distributiecentrum in Nederland bouwen, inclusief 1500 banen. Verder: abri's met de zoenende mannen van Suitsupply zijn vernield in Vlaardingen, Paul Klarenbeek Fashion Logistics is failliet verklaard, en wil de EU importheffingen op Amerikaanse jeans invoeren? Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 6 maart.

‘Zalando wil distributiecentrum in Nederland bouwen, inclusief 1500 banen’

In Belgie is het nieuws juist dat ze géén distributiecentrum krijgen. Volgens de Vlaamse krant De Tijd grijpt Belgie naast de vestiging van een dc van Zalando en wil het Duitse shoppingplatform een dc in Nederland vestigen. Volgens de krant heeft Nederland lagere loonkosten en betere mogelijkheden voor nachtarbeid. Nog een factor om niet in België te willen vestigen met een dc is het woelige sociaal klimaat in Wallonië, waar het distributiecentrum had moeten komen.

Wil EC-voorzitter Juncker importheffingen op Amerikaanse jeans invoeren?

De eerste schermutselingen die tot een handelsoorlog zouden kunnen leiden, zijn begonnen. Na de door Trump aangekondige importheffingen op staal, heeft Jean-Claude Juncker gereageerd door te zeggen dat ook de EU ‘domme’ heffingen kan invoeren, zoals importbelasting op Amerikaanse jeans van merken als Levi’s. Dit zei de voorzitter van de Europese Commissie op een bijeenkomst in Hamburg.

Abri’s met de zoenende mannen van Suitsupply vernield in Vlaardingen

De campagneposters van het kledingmerk Suitsupply, met daarop twee zoenende mannen, worden in Vlaardingen overduidelijk niet gewaardeerd, meldt het Algemeen Dagblad. ‘Het glas van enkele abri’s is vernield en er zijn posters weg. Andere posters zijn voorzien van een groot zwart kruis van tape.’

Perry sluit filiaal in Hoorn

Sportwinkel Perry Sport gaat de huidige vestiging op het Grote Noord in Hoorn sluiten. Een nieuwe huurder is ook al gevonden. Kelly Fashion zal eind van het jaar daar de winkel openen nadat het enkele maanden dicht zal zijn voor de verbouwing. Dat meldt de website Westfrieslandinbedrijf.nl

Faillissement voor Paul Klarenbeek Fashion Logistics

Paul Klarenbeek Fashion Logistics uit Nijmegen is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Dat meldt streekomroep RN7. Het familiebedrijf op industrieterrein Bijsterhuizen is vervoerder van kleding en schoenen en gespecialiseerd in het opslaan en vervoeren van confectie. Er werken ongeveer 70 mensen.