TOP

Lacoste vervangt krokodil, Plus Man opent eerste winkel en Levi’s introduceert nieuwe lasertechniek

Het gehele assortiment van Plus Man is vanaf nu te verkrijgen bij de fysieke winkel More4him in Nieuwegein. Verder: Lacoste haalt geld op voor bedreigde diersoorten, Levi’s introduceert een nieuwe lasertechniek waarmee het gebruik van chemicaliën drastisch wordt verlaagd en Givenchy opent haar Nederlandse webshop. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 5 maart.

Lacoste vervangt krokodil voor bedreigde diersoorten

Het bekende polomerk Lacoste verving de iconische krokodil op hun polo voor tien bedreigde diersoorten. Tijdens Paris Fashion Week lanceerde het merk in samenwerking met internationale natuurorganisatie International Union for Conservation of Nature and Natural Recources (IUCN) een gelimiteerde lijn. De kritieke toestand van enkele met uitsterven bedreigde diersoorten wordt met deze samenwerking onder de aandacht gebracht.

De ‘Save our Species’-lijn heeft evenveel exemplaren als dat er dieren in het wild zijn. Zo is de Sumatraanse tijger op 250 polo’s te vinden, terwijl er van de vaquitadolfijn maar dertig stuks zijn uitgebracht. In totaal zijn er 1775 polo’s bedrukt.

De complete lijn is inmiddels uitverkocht. De shirts kostten €150,- per stuk. Een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in het redden van deze dieren. 

Givency lanceert webshop in Nederland

Frans modehuis Givenchy biedt vanaf nu ook online haar collecties aan in Nederland. De eerste collectie van nieuwe hoofdontwerper Clare Waight Keller is er ook op te vinden. 

Lil’Amsterdam presenteert nieuwe deelnemers ‘Future of Retail’

Op 8 maart opent Lil’Amsterdam de nieuwe line up van deelnemers aan de ‘Future of Retail’. Vanaf dat moment zijn bezoekers welkom om inspiratie op te doen tijdens één van de trendtalks en kunnen voorbijgangers nieuwe producten en innovaties testen en ervaren. Mensen kunnen er kunst en couture aanschaffen, workshops volgen en borrelen. Er is deze maand ook een speciale audiotour.

Eerste fysieke winkel Plus Man een feit

Vrijdag 2 maart 2018 opende de Nieuwegeinse vrouwenmodewinkel More4her een herenversie van haar plussize concept: More4him. In deze winkel is het gehele assortiment van Plus man te verkrijgen. Daarmee is de mannenmodewinkel van Patricia Trapman de eerste ‘authorised dealer’ van Plus Man in Nederland geworden.

Plus Man is van origine een Spaans kledinglabel voor mannen met een grote maat. In Nederland is het merk voornamelijk online actief. Het assortiment van More4him concentreert zich naast kostuums en dressoverhemden voornamelijk op casual overhemden, pantalons, jassen, ondergoed en sportkleding. De collectie is verkrijgbaar in de maten XL tot en met 9XL of 54 t/m 82. 

Levi’s introduceert lasertechniek voor bewerken jeans

Jeansmerk Levi’s presenteerde afgelopen week een nieuwe lasertechniek (Project Future-Led Execution) om jeans te faden. De nieuwe techniek halveert de tijd die het kost om een jeans te bewerken. Daarnaast worden er minder schadelijke chemicaliën gebruikt bij het finishen van de jeans.

De laser gebruikt een foto van een jeans die al klaar is en maakt, op basis daarvan, een replica. De tijd die het kost om een jeans te bewerken wordt daarmee van 18 tot 24 uur naar drie uur teruggebracht.

Bekijk onderstaande video over deze nieuwe innovatie bij Levi’s.