TOP

Z Zegna gastdesigner Pitti Uomo 86

Het jongere broertje van het Italiaanse modehuis Ermenegildo Zegna, Z Zegna, is gastdesigner tijdens de 86-ste editie van de Pitti Uomo in Florence.

Z Zegna, dat in 2011 in het leven is geroepen als jongere lijn van het klassieke modehuis Ermenegildo Zegna, staat onder leiding van Paul Surridge. In een paar jaar tijd heeft de Britse designer, die eerder voor Burberry en Jil Sander werkte, met zijn moderne ontwerpen veel succes geboekt, zowel in Italië als daarbuiten.

Mix van formal en sportief

Als gastdesigner tijdens de Pitti Uomo, die dit jaar van 17 t/m 20 juni plaatsvindt, krijgt Z Zegna onder andere een eigen show, waar de nieuwe collectie wordt gepresenteerd. “Deze jonge en innovatieve collectie geeft een nieuwe kijk op formalwear, door sportieve materialen en stadsinvloeden te combineren,” zegt Gaetano Marzotto, president van de Pitti. “Door deze mix past Z Zegna perfect bij het innovatieve gedeelte van onze beurs.”

Speciale events

 Vanwege het 60-jarige bestaan van het Centro di Firenze per la Moda Italiana wordt tijdens de 86-ste editie van de Pitti Uomo een serie events in de stad georganiseerd door gevestigde modehuizen als Gucci, Emilio Pucci en Roberto Cavalli.