TOP

Designersamenwerking: Vila met Valentine Gauthier

Modemerk Vila viert het twintigjarig bestaan met een designersamenwerking. De Franse ontwerpster Valentine Gauthier is de eerste gastdesigner van het merk.

Vila vroeg de Franse ontwerpster Valentine Gauthier voor de allereerste designersamenwerking van het merk. “Vila staat bekend als een merk met vrouwelijke en trendy items,” vertelt Ida Chalmer, ontwerper voor Vila. “Onze samenwerking  moet dit ook uitstralen daarom hebben we voor haar gekozen.” Of er na deze samenwerking nog meerdere volgen is onbekend.

Inspiratie
Voor de tiendelige designercollectie van Vila heeft Valentine Gauthier zich laten inspireren door de ’easy chic’ stijl van Parijs. “Parisiennes willen graag een outfit die ze dag en nacht kunnen dragen,” vertelt de ontwerpster in een persbericht.  “Zo’n outfit moet een mix zijn van cool en chic en dat is wat ik met deze collectie voor Vila wil overbrengen.” Stoffen die de ontwerpster gebruikt zijn voornamelijk wol en zijde. Exacte prijzen zijn nog niet bekend, maar deze zullen hoger liggen dan de prijzen van de reguliere collectie van Vila.

Ontwerper
De Franse Valentine Gauthier startte haar label in 2006 en opende in 2009 haar eerste winkel in Parijs. De stijl van haar collecties is androgyn met een vrouwelijke touch en ze maakt gebruik van rijke materialen zoals wol en zijde. De ontwerpster is voorstander van duurzame mode en gebruikt uitsluitend biologisch katoen in haar collecties.

De collectie van Valentine Gaultier voor Vila is vanaf 11 oktober verkrijgbaar in de winkels en via de webshop van Vila.