TOP

Woody Allen krijgt 5 miljoen dollar van American Apparel

American Apparel moet de Woody Allen 5 miljoen dollar betalen. Het kledingbedrijf gebruikte namelijk de beeltenis van de Amerikaanse regisseur in een reclamecampagne . En dat allemaal zonder zijn toestemming.

Volgens Woody Allen heeft American Apparel zijn imago behoorlijk geschaad. In een verklaring buiten de rechtszaal zei Allen te hopen dat de uitspraak American Apparel of elk ander bedrijf ervan weerhoudt ooit hetzelfde te doen. In het bewuste reclamespotje is een scène uit Annie Hall te zien, waarin Woody Allen eruit ziet als een orthodoxe jood. 

Dat de acteur oorspronkelijk 10 miljoen dollar eiste, vond het Amerikaanse kledingbedrijf belachelijk, omdat de reclame na zeven dagen werd verwijderd. Het verhaal kreeg nog een staartje toen American Apparel de rechter ervan wilde overtuigen dat Allen zijn reputatie zelf al om zeep had geholpen, door te trouwen met zijn stiefdochter. Het bedrijf wilde zelfs Allens ex-vriendin Mia Farrow en zijn vrouw Soon-Yi Previn (de geadopteerde dochter van Farrow en pianist/componist André Previn) erbij te halen als getuigen.