TOP

€4 miljard meer omzet in detailhandel door vijftigplussers

Winkeliers die zich meer richten op vijftigplussers, kunnen daardoor €2 miljard tot €4 miljard extra omzetten. Dit concluderen de Rabobank en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) na een gezamenlijke studie: `50+ winkelideeën`.

In de studie komt naar voren dat vijftig plussers een belangrijke groep in de detailhandel zijn. Van de €90 miljard omzet in de detailhandel, is €35 miljard van deze groep afkomstig. En deze besteding kan alleen maar meer worden, denken Rabobank en HBD.

De eerste stap die een ondernemer moet zetten is zich bewust maken van de vergrijzing in Nederland. Op dit moment zijn er 5,6 miljoen vijftigplussers in Nederland. Over ruim tien jaar zijn dat er al 7 miljoen, wat neerkomt op bijna 50% van de consumenten in Nederland.

De tweede en belangrijkste stap voor de winkelier is zich aanpassen aan deze groep. Dat kan heel simpel door service, persoonlijk advies en eerlijkheid te bieden. Dat zijn de belangrijkste punten die vijftigplussers waarderen, mits zij niet nadrukkelijk als ouderen benaderd worden. En in ruil daarvoor zijn zij te bereid te betalen.

Bovendien detaillisten, vergeet niet dat ouderen meer vermogen en koopkracht hebben dan jongeren. Dus zet dat extra kopje koffie klaar en ontvang de nieuwe consument als een VIP in de winkel voor een optimale omzet