TOP

WK goalies steunen Uhlsport project

27 keepers uit 18 verschillende landen zullen tijdens het WK 2010 laten zien dat zij het Uhlsport project S.O.S. kinderdorpen in Zuid-Afrika ondersteunen.

Zuid-Afrika is één van de landen in de wereld die zwaar getroffen wordt door de ziekte AIDS. Het Duitse voetbalmerk Uhlsport lanceerde daarom eind 2009 de campagne ‘We doen wat!’. De door Uhlsport gesponsorde keepers zullen tijdens het WK 2010 met hetzelfde model Uhlsport handschoenen spelen. 27 keepers laten met deze zwarte keeperhandschoenen met een opvallende gele handpalm zien dat ze het Uhlsport project ondersteunen. Het merk probeert zo tijdens het grootste voetbalevenement in de wereld aandacht te vragen voor de weeskinderen met AIDS die in de S.O.S. Kinderdorpen verblijven.

Scoren

De Deense keeper Jesper Christiansen en de Nederlandse keeper Michel Vorm spelen volgens de officiële WK-keeperslijst van Uhlsport met de opvallende handschoenen. Mochten zij beide op 14 juni aanwezig tijdens de eerste groepswedstrijd dan staat het scorebord bij voorbaat al op 1-1 vanwege deze ijzersterke goalies actie.