TOP

White Milaan komt met kindermodevakbeurs White Kids

De Milanese vakbeurs voor fashion en design, White, breidt zijn concept uit met een vakbeurs voor kinderen. De eerste editie van White Kids gaat van start van 24 tot 26 januari 2010 in SuperstudioPiù, Milaan. Massimiliano Bizzi, oprichter van White, White Homme en White Kids geeft antwoord op onze vragen.

Waarom is White gestart met White Kids en wat kan de inkoper verwachten?

“We vonden als White dat het tijd werd om het beursaanbod in Italië een opfrisbeurt te geven. Daarom introduceren we kindermode in Milaan. Op 5000 vierkante meter zetten we op onze eigen, beproefde manier een eigentijds beeld neer met een hoog modieus gehalte. 50 geselecteerde bedrijven krijgen de kans om zich in de openingsshow te presenteren. Dit concept is overgenomen van White Homme. Het zal een show zijn met gerecyclede meubels in verschillende ‘white salons’. Daaromheen zijn eigenzinnige installaties gebouwd die dichtbij de kinderwereld staan.”

Is het niet moeilijk om in deze tijd van recessie met iets nieuws te komen?

“Iets nieuws helpt om over de kritieke tijding heen te komen. Juist in moeilijke tijden zijn er kansen om nieuwe, concrete en interessante projecten te starten.”

Hoe is jullie positie ten opzichte van Pitti Bimbo?

“Volgens ons is Milaan de hoofdstad van de Italiaanse mode. Zo simpel is het: alle segmenten in de mode moeten aanwezig zijn in Milaan.”

Hebben jullie dezelfde exposanten?

“Natuurlijk proberen we dat te bereiken, maar we willen ook een kindermodebeurs neerzetten volgens onze eigen ideeën, met een White-smaakje. Dat levert natuurlijk nooit eenzelfde beurs, al zijn het dezelfde deelnemers.”

Kun je iets meer prijsgeven?

“De oorsprong van de exposanten zal internationaal zijn. Wat het niveau betreft richten we ons op het hogere gamma, maar niet alleen qua prijs, ook wat kwaliteit en distributiekenmerken betreft. We verwachten dan ook internationale bezoekers.”

Hoeveel exposanten zullen dat zijn?

“We verwachten 50 tot 60 deelnemers. Een greep uit de namen: DouUod, Caporea, Mauro Grifoni Kids, Cyrus Company, Amelia, Coqui’, Scha, NusNus, Pè Pè,  American Outfitters, T&T, Pèro, Le Guignol, Onelove en T-shirt Tshops.”