TOP

Welke nieuwe modewinkels openen in Nederland? [november]

Nieuwe kledingwinkels in Nederland van onder andere H&M Bonneterie, Mango, Primark, Hunkemöller, Philipp Plein en Costes. Lees hier de oogst van openingen en aankondigingen in november.

H&M Bonneterie Amsterdam opent op 17 december. Om 10 uur ‘s ochtends gaan de deuren open van het voormalige winkelpand van Maison de Bonneterie. De winkel aan het Rokin in Amsterdam stamt uit 1905 en heeft een oppervlakte van circa 5.000 m², verdeeld over zeven verdiepingen. Het gebouw heeft ingangen aan zowel het Rokin als de Kalverstraat en beschikt over bijzondere architectonische kenmerken. Typerend zijn de royale façade, de hoge plafonds en de gebrandschilderde glazen koepel.

In Den Haag is de H&M-winkel in het Bonneterie-pand al geopend. H&M heeft met Maison de Bonneterie Onroerend Goed B.V. een langjarig huurcontract afgesloten voor de twee monumentale winkelpanden. H&M wilde hier 2 ‘spectaculaire flagshipstores van het hoogste niveau openen’ in de voormalige winkels van Maison de Bonneterie. De winkelruimtes krijgen een ‘luxueuze inrichting in harmonie met de prachtige historische details’.

Mango opent twee nieuwe winkels in Nederland. De eerste gaat pas in 2016 open, maar het Spaanse bedrijf maakte in november bekend dat er in mei volgend jaar een Mango-filiaal in het Stadshart Zoetermeer komt. Ook heeft Mango een overeenkomst gesloten voor de huur van een pand op het Gelderlandplein in Amstelveen.

Lingeriemerk Hunkemöller heeft een nieuwe winkel geopend aan Van Mandersloostraat 5 in Alphen aan den Rijn. De winkel heeft een oppervlakte van ongeveer 270 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en de kelder.

Costes heeft een nieuwe winkel geopend aan de Utrechtsestraat 3-5 in Amersfoort. De Neerlandse modeketen Costes was voorheen een sublabel van The Sting, maar sinds 2013 is het een zelfstandig kledingmerk met winkels in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Alphen aan den Rijn en Hoorn.

Het luxe modemerk Philipp Plein opent in het eerste kwartaal van 2016 een tweede winkel aan de P.C. Hooftstraat 108 in Amsterdam.
De nieuwe winkel, met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en de kelder, wordt op dit moment gerenoveerd. De andere winkel van Philipp Plein is gevestigd aan P.C. Hooftstraat 85.

Philipp Plein Patrick is een Duitse designer en modeontwerper en oprichter van het luxe modemerk Philipp Plein. In de winkels in de P.C. Hoofstraat worden vrouwen-, mannen- en kinderkleding en accessoires verkocht. Philipp Plein opende onlangs ook een winkel aan de Rotterdamse Lijnbaan.

Op 1 december is het zover, dan opent Primark de deuren in Dordrecht. De vestiging is 5000 vierkante meter groot, met maar liefst 34 kassa’s en 61 pashokjes.

Jeansketen WAM Denim gaat een nieuwe zaak openen aan de Markt 59 in Den Bosch. Het pand heeft een vloeroppervlak van 420 vierkante meter.