TOP

Weg vrij voor doorstart Gerry Weber, Anna + Nina opent in Antwerpen en Waardijk Schoenen verhuist


Gerry Weber kan een doorstart maken onder de nieuwe eigenaren, nu het insolventieplan is goedgekeurd. Verder: Waardijk Schoenen verhuist van Bloemendaal naar Heemstede, Anna + Nina opent de eerste vestiging in België en Smit Mode komt met een pop-up outlet. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 20 september.

Insolventieplan Gerry Weber goedgekeurd

Gerry Weber kan een doorstart maken onder de nieuwe eigenaren Robus Capital en Whitebox Advisors, die vijftig miljoen in de vrouwenmodeketen steken. Dat meldt Retailtrends. De weg voor een doorstart ligt vrij nu een meerderheid van de schuldeisers het insolventieplan heeft goedgekeurd. Dit ondanks dat de bestaande aandeelhouders zich tegen het plan verzetten. De rechtbank kan die bezwaren opzij schuiven als dat in het belang is van het bedrijf en de schuldeisers. De verwachting is dat dit gebeurd.

Het gaat sinds begin dit jaar niet goed met Gerry Weber. Het bedrijf vroeg uitstel van betaling aan en is bezig met een financiële herstructurering, waarbij 146 Duitse winkels op slot gingen en 454 banen geschrapt werden.

Smit Mode opent pop-up outlet

Smit Mode heeft op 14 september een pop-up outlet geopend in winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. De outlet is gevestigd in de voormalige Witteveen-winkel. Dat schrijft Dordrecht.net. De kledingketen, met 18 filialen in de Drechtsteden, heeft ook al een vrouwenmodezaak in het centrum. De outlet richt zich met name op mannenkleding. Klanten kunnen er terecht voor merken als Ledûb, Olymp en Profuomo.

Anna + Nina strijkt neer in Antwerpen

Anna + Nina opent in november de eerste Belgische winkel. Dat meldt Fashionunited op basis van een persbericht. Het lifestylemerk strijkt neer aan de Oever 6 in Antwerpen. De winkel heeft volgens eigenaar Anna de Lanoy Meijer het ‘beste van beide werelden’, omdat het een combinatie is van een reguliere Anna + Nina-boetiek en het exclusievere atelier. Naast de sieraden-, home- en kledingcollecties van het eigen merk en andere labels, kunnen klanten hier ook terecht voor 14k gouden items en vintage stukken. De Lanoy Meijer gelooft sterk ik de combinatie van clicks & bricks. De vestiging in Antwerpen is de eerste stap van verdere internationale expansie. “We blijven letten op andere hoofdsteden door Europa, waar we in de toekomst ook graag openen.”

Waardijk Schoenen Bloemendaal verhuist naar Heemstede

Waardijk Schoenen verhuist van Bloemendaal, waar het bedrijf bijna 70 jaar heeft gezeten, naar Heemstede. Daar opent de schoenenwinkel medio oktober de deuren in het pand van het voormalige Brabants Schoenenhuis. Eigenaar Bert Waardijk heeft daarnaast een winkel in Alkmaar. Het familiebedrijf bestaat sinds 1847 en kreeg tijdens het 150-jarig jubileum het predicaat Hofleverancier uitgereikt. Klanten kunnen er terecht voor mannen-, vrouwen- en kinderschoenen van merken als Arche, Clic, Crockett&Jones, Floris van Bommel, Naturino en Peter Kaiser.

Eigenaar Bert Waardijk laat in een persbericht weten dat hij heel blij is dat er overeenstemming is bereikt met de eigenaar van het winkelpand. “Ik kan niet wachten om van start te gaan op de nieuwe stek.” De vestiging in Bloemendaal blijft de komende maanden gewoon geopend, totdat duidelijk is wat de nieuwe bestemming van de winkelruimte wordt.

Beeld: CC-BY-SA-3.0/Graf Foto via Wikimedia Commons