TOP

Wandler neemt voormalig tankstation over voor Amsterdam Fashion Week

Het Nederlandse tassen- en schoenenmerk Wandler opende de Amsterdam Fashion Week woensdagavond met de groots opgezette licht- en geluidsshow ‘Without light, there is no color', waarin de kleur groen centraal stond. Dat zag er zo uit.

Foto’s: Nadia Lee, Pim Top en The Style Stalker

De Amsterdam Fashion Week ging op woensdag 1 september van start met de collectiepresentatie van Wandler, het in 2017 opgerichte tassen- en schoenenmerk van de Nederlandse ontwerper Elza Wandler. Wandler streek neer in De Tanker in Amsterdam-Noord, vroeger een pompstation, nu een podium en creatieve ontmoetingsplek. Hier trakteerde het merk genodigden op een silent-technowandeling van dj Guy Blanken en een licht- en geluidsshow van multidisciplinair kunstenaar Nikki Hock.

Appelgroen

Het tankstation was voor de gelegenheid bekleed met spiegelwanden en vanbinnen volledig groen geverfd. Die kleur is heel bewust gekozen, stelt de ontwerper in een persbericht. Groen staat symbool voor de natuur, groei en geluk én het was de kleur van Wandlers allereerste tas, de Hortensia. De nieuwe collectie die ze er presenteerde, was in dezelfde appeltint uitgevoerd.