TOP

Vrouwenmodetrend zomer 2015: plissé

Lidewij Edelkoort tipte de plissérok in haar trendpresentatie voor zomer 2015 en hij dook in de zomer 2014 al mondjesmaat in de collecties op. Gaat hij volgend jaar zomer dan eindelijk groot doorbreken?

De plissérok is een mooie tegenhanger van de sporttrend. Wie de op sport geïnspireerde look te stoer vindt, kiest voor vrouwelijk plissé. Vooral de lange geplisseerde rok is een musthave en komt in veel zomercollecties voor 2015 terug. Maar we zien ook korte jurkjes en tops met plissé, in uni of met print, met kleine plooien op fijne stoffen of juist grove plooien op stugge stoffen; het kan allemaal. Hij kan natuurlijk gedragen worden met een mooie vrouwelijke top of lief bloesje, maar we zagen hem ook opvallend vaak voorbijkomen met een sweater. Zo doet de sporttrend tóch ook weer mee. Ook de metallic-trend kan gecombineerd worden met de plissérok: zo zijn er glimmende zilver- en goudkleurige exemplaren. Of combineer een zilverkleurige top met een plissérok in een pasteltint.

bakerbridge_ss140416 Carin WesterAvelon (2)

Vlnr: Baker Bridge, Carin Wester, Avelon

In de slideshow vind je volop plissé-inspiratie uit de nieuwste zomercollecties 2015 van Avelon, Baker Bridge, Carin Wester, Dagmar, Dorhout Mees, Maerz, Mexx, MLY, René Lezard, Rock & Royal en Sarah Pacini.