TOP

Vrouwenmode trend zomer 2014: blote buik

Deze winter mag hij gelukkig bedekt blijven, maar in zomer 2014 komt hij weer tevoorschijn: de buik. De designers hebben nog geen genoeg van de blote buik, getuige de catwalkshows in New York, Milaan en Parijs.

Afgelopen zomer werd de blote buik al geshowd door de eerste trendsetters, maar we zijn er nog niet klaar mee. De buik mag ook in zomer 2014 bloot, in navolging van de revival van de jaren negentig trend. We zien ultrakorte topjes met lage broeken (Tommy Hilfiger), maar ook subtiele blote buiken met hoge taillebroeken en losgeknoopte bloesjes (Diesel Black Gold). We zien hem veel bij sportieve looks (DKNY), maar ook bij keurige mantelpakjes (Chanel).

Het spreekt voor zich dat deze trend niet voor iedereen is weggelegd en zich zal concentreren op een jongere doelgroep mét platte buik. Gelukkig is er een andere trend die uitkomst biedt voor iedereen die niet van plan is de hele winter haar buik te trainen: de broek of rok met hoge taille waar een shirt of blouse in wordt gedragen. Geen stukje bloot te zien.

Foto’s: Jeroen Snijders