TOP

Vitruvian Apparel: dit nieuwe label maakt jeans voor gespierde mannen

Jeans voor curvy vrouwen bestaan al wel langer, maar nu zijn er ook spijkerbroeken voor atletisch gevormde mannen. We belden met Ashwin Wullems, bedenker van het nieuwe label Vitruvian Apparel.

De Nederlandse startup Vitruvian Apparel is eind mei gestart met een Kickstarter-campagne. Via de crowdfundingssite probeert mede-eigenaar Ashwin Wullems zijn nieuwe merk op de markt te lanceren.

Hoe kom je op het idee jeans te maken voor atletisch gespierde mannen?

Ashwin Wullems: “Mijn broer Kevin en ik doen al zo’n vijf jaar aan bodybuilding. Na een tijd word je daar aardig gespierd van en merk je dat reguliere T-shirts en broeken minder goed passen. Natuurlijk kan je een XL-maat kiezen die over je brede armen en benen kan, maar stijlvol is het niet door de zee aan ruimte in je middel. Ik draag bijvoorbeeld van jeans taillemaat 34, terwijl ik 30/31 nodig heb. We zijn al lang op zoek naar fatsoenlijke broeken die ook nog eens trendy zijn. Dus besloten we te kijken of we zelf dit ‘probleem’ kunnen oplossen.”

Wat maakt Vitruvian Apparel speciaal?

“We houden rekening met een atletische pasvorm. We brengen een moderne tapered fit met normale taillematen, maar met net wat ruimere – zo’n 8 tot 10 centimeter – bovenbenen. Daarnaast kiezen we voor meer stof bij de kuiten en het zitvlak. De jeans zijn verder van een stevige kwaliteit, met twee procent stretch, waardoor je er niet snel zal uitscheuren.”

Hoe zijn de reacties tot nu toe?

“We hebben al veel positieve reacties gehad, ook van andere sporters als rugbyers, baanwielrenners en schaatsers. We merken dus dat er behoorlijk wat vraag naar kleding als dit is. Vitruvian heeft de nodige publiciteit gekregen op diverse blogs en sites, dus we vertrouwen erop dat we het beoogde bedrag kunnen halen. De start is in ieder geval goed, we zitten nu op zo’n 40 procent.”

Wat zijn jullie verdere ambities?

“We starten met één model in twee varianten: een donkerblauwe jeans met een lichte wash en één met een distressed look. Uitbreidingsplannen liggen al klaar voor meer maten, stoffen – we hebben alvast een zwarte denim gesourced -, en andere modellen als korte broeken. Daarbij willen we de iets minder grote ‘problemen’ aanpakken met lange mouw-shirts. En we willen snel beginnen met kleding voor vrouwen, die natuurlijk hetzelfde euvel ervaren.”  

Vitruvian denim

Vitruvian Denim 2

Vitruvian denim 4

Vitruvian denim 3

Vitruvian Denim 5