TOP

Vintage Rolex en Burberry zijn het nieuwe goud, ook in België shoppen op afspraak en fors omzetverlies voor Esprit

Het gaat niet goed met Esprit. Verder worden topstukken van Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes geveild voor het goede doel, gaan ook de winkels in België alleen op afspraak open en lanceren Puma en Maison Kitsuné een eerste totaalcollectie. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 25 maart.

Ook in België alleen winkelen op afspraak

In België worden de teugels strenger aangetrokken. De niet-essentiële winkels waren gewoon open, maar omdat het aantal besmettingen stijgt, mogen consumenten vanaf zaterdag alleen winkelen op afspraak. Hoeveel klanten tegelijk naar binnen mogen, hangt af van de grootte van de winkel mits het niet meer dan 50 mensen zijn. De maatregel loopt vooralsnog tot en met 25 april.

Esprit diep in de problemen

Esprit zit nog steeds in diepe crisis. Het merk draaide een verlies van 31 miljoen euro in de laatste zes maanden van 2020, meldt Fashion United Duitsland. De lockdown van de winkels in Europa in de nasleep van de derde golf van de coronapandemie hebben ‘een negatieve impact op de financiële positie van de Groep’, waarschuwde het merk in een verklaring bij de cijfers. Esprit liet zelfs weten ernstig te twijfelen aan het vermogen om de werkzaamheden onder deze omstandigheden te kunnen voortzetten. In 2020 voerde het modebedrijf nog forse bezuinigingen door waarbij zo’n 50 winkels in Duitsland werden gesloten en een deel van het topmanagement opstapte.

Puma en Maison Kitsuné lanceren eerste totaalcollectie

De gezamenlijke collectie met kleding, schoenen en accessoires van het sportmerk en het Franse label toont volgens het collectiebericht ‘klassieke silhouetten in een nieuw jasje, wat resulteert in een vintage maar toch ook moderne look’. In het kleurenpalet voeren aarde en tonale tinten de boventoon. Het kenmerkende logo met de vos van Maison Kitsuné is te zien in de hele collectie die vanaf 27 maart verkrijgbaar is bij de zelfstandige winkels Bruut, Oqium, Panthers Store, Avenue Store, Ultimate Sneakerstore en natuurlijk de eigen winkels van Puma en Maison Kitsuné wereldwijd.

Interesse in vintage Rolex en merkkleding stijgt

Wereldwijd is de belangstelling voor vintage en tweedehands mode het afgelopen jaar met 37% gestegen. Volgens modezoekplatform Lyst zijn de zoekopdrachten naar vintage Burberry-items zijn het afgelopen jaar met 123 procent gestegen en naar vintage Hermès met 345 procent. Rolex is het snelst groeiende merk met een stijging van 410 procent in zoekopdrachten met als meest gewilde model de Rolex Datejust. Ook de Juste un Clou-armband van Cartier willen consumenten heel graag tweedehands hebben.

Lees hier meer over de geschiedenis van de iconische Rolex

Collectorsitems Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes onder veilinghamer

Om de 50ste verjaardag van het Arnhemse dansgezelschap Introdans te vieren en om geld in het laadje te brengen gaan er op woensdag 21 april stukken van onder andere Jean-Paul Gaultier en Sjaak Hullekes onder de veilinghamer. Ook worden er fotoafdrukken van Erwin Olaf en een aantal persoonlijke objecten beschikbaar gesteld voor de benefietveiling, meldt het persbericht. Balletlegende Alexandra Radius stelt een paar originele en door haar gesigneerde spitzen ter beschikking. Haar partner Han Ebbelaar, voormalig sterdanser, doneert een abstract schilderij van eigen hand. Van de wereldberoemde choreograaf en fotograaf Hans van Manen is bovendien een print op canvas te koop. Bijzonder item tijdens de veiling is het balletpakje van Introdans beschermvrouwe Prinses Margriet, dat zij altijd droeg tijdens haar balletlessen.

Credit beeld: Puma X Maison Kitsuné