TOP

Vidrea Retail ontloopt faillissementsaanvraag, Amazon lanceert nieuw modemerk, Bijenkorf loopt pand mis

Twee vastgoedbedrijven hebben gedreigd het faillissement aan te vragen voor Vidrea Retail, de eigenaar van de winkelpanden van Charles Vögele-opvolger Miller&Monroe. Verder: Amazon onthult een nieuw vrouwenmodemerk voor de Europese markt, Otto-dochter About You haalt 33 miljoen euro meer omzet dan voorspeld en de Bijenkorf vangt bot bij de rechter voor de koop van het eigen winkelpand. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 9 april.

Vidrea Retail ontloopt een faillissementsaanvraag

Vastgoedbedrijven Tres Invest en Vastned hebben gedreigd het faillissement aan te vragen voor Vidrea Retail, dat de winkelpanden van modeketen Charles Vögele overnam en waar nu Miller & Monroe in gevestigd is. Er zou sprake zijn van achterstallige huur. Vidrea stelt dat er sprake is van een misverstand en heeft de aanvraag voor het faillissement kunnen afwenden door op stel en sprong de achterstallige huur te betalen. Dat meldt Retailtrends.

Amazon onthult nieuw vrouwenmodemerk Truth & Fable
    
Webgigant Amazon heeft het nieuw vrouwenkledingmerk Truth & Fable in Europa gelanceerd. De eerste collectie voor zomer 2018 is nu verkrijgbaar, met onder meer jurken en bijpassende kleding. Het bedrijf zegt dat het “speciale feestartikelen voor speciale gelegenheden biedt voor vrouwen die het hele jaar door de best geklede gast willen zijn, of het nu gaat om een bruiloft als gast of bruidsmeisje, een black tie-evenement of een feest met vrienden.” 

De Bijenkorf mag Haags filiaal niet terugkopen van de rechter

Warenhuis De Bijenkorf heeft via de rechter geprobeerd om het winkelpand in Den Haag terug te kopen. Volgens het huurcontract geldt een voorkeursrecht van koop als het pand door de huidige eigenaar wordt verkocht, maar de warenhuisketen kan daar volgens de rechter in dit geval geen beroep op doen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De Bijenkorf, The Hague, Netherlands - panoramio (6)
Ben Bender [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Aankondiging: Lidewij Edelkoort over winter 2019-2020

Op dinsdag 5 juni 2018 geeft Lidewij Edelkoort haar presentatie over de trends, kleuren en materialen voor winter 2019-2020, met als thema Enlightenment. Het seminar wordt na een eenmalig uitstapje naar het Tropenmuseum opnieuw gehouden in Theater de Meervaart in Amsterdam.

About You haalt 283 miljoen euro omzet in 2017

De Duitse modewebshop About You heeft de omzet in 2017 meer dan verdubbeld. Er kwam afgelopen jaar 283 miljoen euro binnen. Het doel was om 250 miljoen op te halen, daar zit het bedrijf ver overheen. Het betekent een stijging van 110 procent, want in 2016 bedroeg de omzet nog maar 137 miljoen euro.

Vivienne Westwood en Stella McCartney onderdeel van State of Fashion 2018

De modepioniers Vivienne Westwood en Stella McCartney zullen bijdrages leveren aan de hoofdtentoonstelling van State of Fashion 2018. Het internationale mode-event, dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem, start de eerste editie met het thema searching for the new luxury, en  vindt plaats van 1 juni tot en met 22 juli 2018 in Arnhem in de Melkfabriek, een oud industrieel monument aan de Rijn. Het volledige programma en deelnemers zijn vanaf nu te vinden op stateoffashion.org.