TOP

Shoebaloo heropent winkel in P.C. Hooftstraat [foto’s]

De futuristische winkel van Shoebaloo in de P.C. Hooftstraat is omgetoverd tot een magische schoenenwereld. De high-end schoenenketen kwam eind januari 2018 nog in het nieuws door een uit de hand gelopen opruimingsuitverkoop in de winkel.

Na vijftien jaar is het futuristische interieur van de Shoebaloo-winkel in de P.C. Hooftstraat er niet meer. ‘The Spaceship’ maakt plaats voor ‘The Magic Show of Shoes’. De magie begint al aan de buitenkant van de verbouwde winkel. Imposant driekleurig natuursteen op de gevel zet de toon. Eenmaal binnen draait het om een continue verandering van kleur en sfeer. De inrichting is simpel met alleen een bankje in het midden van de zaak, maar door een aparte opbouw van de muren met wit, goud en antraciet, verandert de kleur van de winkel met elke stap die je zet. De shop is ontworpen en bedacht is door MVSA Architects.

Uit de hand gelopen uitverkoop

Shoebaloo opende van dinsdag 30 januari 2018 tot en met zondag 28 februari de winkel in de P.C. Hooftstraat voor een grote opruimingsuitverkoop. Op alle schoenen en tassen gold een korting van 70 procent om de shop leeg te krijgen voordat de verbouwing zou beginnen. Uiteindelijk liep de uitverkoop enorm uit de hand. Door de enorme belangstelling moest de politie ingeschakeld worden om het publiek te kalmeren en werd uiteindelijk de winkel vroegtijdig gesloten.

Shoebaloo PC Hooftstraat verbouwd (1)

Shoebaloo PC Hooftstraat verbouwd (2)

Shoebaloo PC Hooftstraat verbouwd (3)