TOP

Verdere vertraging invoer 2G, ramkraak mislukt door mistmachine en komen Armani en Dior naar de Dam?

De geruchten gaan dat zowel Armani Exchange en Dior een winkel gaan openen op de Dam in Amsterdam. Verder loopt de invoer van 2G en uitbreiding van de coronatoegangspas verdere vertraging op en gaat een ramkraak de mist in door een mistmachine. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 7 januari.

Credit beeld Dior: l’Estrop

Armani Exchange en Dior naar de Dam?

Luxemerken Dior en Armani openen dit jaar winkels op de Dam in Amsterdam, meldt Het Parool op basis van bronnen. Volgens de krant kiest Armani Exchange voor het oude pand van de Rabobank, en trekt Dior in het oude bankkantoor van ABN Amro. Als de geruchten waar zijn, dan wordt de vestiging aan de Dam de eerste winel van Armani Exchange in ons land. Dior heeft al een locatie aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.

Ramkraak modewinkel mislukt door mistmachine

Een ramkraak met als doelwit mannenmodewinkel View 37 in Meppel is woensdagnacht letterlijk en figuurlijk de mist ingegaan. Dankzij de mistmachine in de winkel, die in werking trad door de bewegingsmelders, konden de daders geen hand voor ogen meer zien en zijn na 20 seconden weer vertrokken. De winkel heeft high end merken als Peuterey, Kenzo, Woolrich en Kenzo in het assortiment. “Toen we zes jaar geleden deze winkel openden, zei iemand: ‘Binnen een half jaar heb je een ramkraak’. Maar er gebeurde nooit iets. Tot afgelopen nacht. Ja, toen dacht ik weer aan die opmerking’’, zegt mede-eigenaar Birgit Hakman in de Stentor

Verdere vertraging invoer van 2G

De uitbreiding van de coronapas en de invoer van 2G (alleen nog toegang na vaccinatie of genezing) laten langer op zich wachten, schrijft het AD. Het kabinet hoopte de maatregel in februari te kunnen invoeren, maar dat gaat volgens ingewijden in Den Haag niet lukken. Partijen twijfelen of de coronapas wel goed werkt zolang de besmettelijke omikronvariant heerst. Daarnaast wil de Tweede Kamer meer tijd om kritische vragen te kunnen stellen aan het kabinet over de invoering van 2G. Op dit moment zijn alleen de VVD en D66 voorstanders voor het controversiële plan. De meerderheid van de overige partijen voelt meer voor 1G waarbij iedereen, gevaccineerd of ongevaccineerd, getest wordt voor toegang tot horeca, musea, concertzalen en misschien straks misschien ook winkels.

Nieuw merk bij Cees de Best agentuur

Dolimah de Best, de eigenaar van Cees de Best agentuur in Lijnden, gaat de verkoop doen van het Duitse vrouwenmodelabel Lovely Sisters. In de periode van 17 januari tot eind februari 2022 start De Best met de verkoop van de wintercollectie 2022-2023. Ook worden voor de leveringsperioden mei en juni 2022 twee ‘summer flashes’ aangeboden, meldt het persbericht.