TOP

V&D gaat in gesprek met werknemers

V&D gaat in overleg met al haar 5000 werknemers. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen V&D en de vakbonden over de eventuele loonmatiging voor het personeel.

Warenhuisketen V&D ligt al weken in de clinch met de vakbonden FNV en CNV. V&D eist een loonmatiging, en de vakbonden zijn het er niet mee eens. Afgelopen dinsdagavond 2 maart 2015 zijn de partijen om de tafel gaan zitten en het lijkt erop dat er schot in de zaak begint te komen.

“We hebben verkend hoe we verder kunnen”, zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond :“Maar eerst moet er iets worden gedaan aan het onbegrip over de loonmatiging onder het personeel.”

Niels Suijker van FNV Handel vindt dat het vertrouwen tussen personeel en directie moet worden hersteld: “Daarna kunnen we verder praten. We hebben altijd de bereidheid gehad over loonmatiging te onderhandelen”, vertelt Suijker

Loonsverlaging

V&D heeft toegestemd om eerst met de 5000 medewerkers een overleg te houden. Dit wordt gedaan nog voordat de onderhandelingen beginnen met de vakbonden over de loonmatiging. Oorspronkelijk wilde V&D een loonsverlaging invoeren van 5.8 procent. De voorzieningsrechter stak daar een stokje voor nadat de vakbonden een kort geding aanspanden tegen het warenhuis.