TOP

Vans sleept Primark voor rechter, Sapph draagt distributie over en FNV klaagt PostNL aan

Skatelabel Vans sleept Primark voor de rechter om twee paar schoenen die wel erg veel op iconische sneakers van Vans lijken. Verder: Sapph draagt de distributie in de Benelux over aan distributeurs en FNV klaagt PostNL aan om onderbetaling van pakketsorteerders. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 31 december 2018.

FNV spant zaak aan tegen PostNL om onderbetaling pakketsorteerders

Vakbond FNV klaagt PostNL aan vanwege onderbetaling van pakketsorteerders. Volgens de vakbond maakt het postbedrijf gebruik van schijnconstructies, waardoor het de cao kan ontlopen. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Het gaat om ruim 100 medewerkers die via uitzendbureau Young Capital in dienst zijn. In plaats van het cao-loon ontvangen de uitzendkrachten het minimumloon. Volgens FNV bespaart dit PostNL en Young Capital enkele tonnen per jaar aan loonkosten.

Frans merk Pullin opent eerste Nederlandse winkel

Het Franse modemerk Pullin heeft onlangs een winkel geopend in Sittard, dat de eerste Europese winkel is buiten Frankrijk, zo bericht RetailDetail. Het merk staat vooral bekend om trendy ondergoed met een knipoog. De Nederlandse winkel opende in Sittard op initiatief van Watersley Sports & Talent Park, dat de franchiserechten verwierf voor zowel de Benelux als Duitsland.

Sapph draagt distributie over

Lingeriemerk Sapph draagt de distributie aan detailhandel, retail en filiaalbedrijven in de Benelux over aan distributeurs. Vanaf 1 januari 2019 neemt voor Nederland Hosiery Centre het stokje over. In België wordt Julo Trading (V&S agenturen) verantwoordelijk voor de distributie. Alle online kanalen inclusief de eigen webshop blijven in handen van Sapph. Met de overdracht van de speciaalzakendistributie krijgt het ondergoedmerk de mogelijkheid om nog meer de focus te leggen op product, merkpositionering en marketing, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.

Vans sleept Primark voor de rechter

Streetwearmerk Vans klaagt budgetketen Primark aan om twee paar schoenen die wel erg veel weg hebben van iconische Vans-sneakers, zo schrijft de Belgische krant De Standaard. De schoenen liggen sinds zomer 2017 in de schappen, en werden tijdelijk uit de schappen gehaald omdat Vans daarom vroeg. Enkele maanden geleden werden de sneakers weer in de winkelrekken gelegd.

Het gaat om twee modellen van het streetwearlabel: de Vans Old Skool en de Vans Sk8-Hi, twee van de populairste modellen. Beiden hebben een kenmerkende streep op de zijkant van de schoen. “Primark heeft deze schoenen nagemaakt om verwarring te zaaien”,  aldus het skatemerk in de gerechtsdocumenten. Een woordvoerder van Primark laat aan Womens Wear Daily weten: “We zijn van plan onze positie te verdedigen in de rechtbank.”