TOP

Van Westen mannenmode in Zaamslag opent vernieuwde winkel [interview] *

Een vintage interieur en top-notch technologie: met deze combinatie heropende de grootste mannenmodewinkel van Zeeland op vrijdag 21 augustus zijn deuren. Eigenaar Johan van Westen geeft uitleg.

Wat is er veranderd in de winkel?

Johan van Westen, eigenaar: “Alles! Van Westen mannenmode heeft een totale metamorfose ondergaan. Op de pui na is alles veranderd. Het interieur heeft een vintage feel gekregen, met ruwe gestripte muren en als blikvanger een oude Volkswagen-bus. Tegelijkertijd hebben we veel geïnvesteerd in technologie, zowel offline als online.”

Hoe zie je dat terug in de winkel?

“We werken nu met apps, stockbase, iBeacon en touch screens. iBeacon is een app waarmee klanten gepersonaliseerde aanbiedingen krijgen. Zo hebben we nu een actie lopen met een goodie bag van Scotch & Soda. Via touch screens in de winkel kunnen we kijken of we iets of voorraad hebben en direct bestellen.”

Waarom is dit belangrijk?

“Winkelen is door de komst van internet radicaal veranderd. Alleen een webshop openen is niet genoeg, je moet ook online met je klanten communiceren. Hetzelfde geldt voor je leveranciers. Ik zeg vaak dat we in de winkel samenwerken, maar online concurrenten zijn. Dat is eigenlijk vreemd. Gelukkig zijn er steeds meer merken, zoals State of Art, Micro en Van Winkel, die wel ver zijn in het automatiseringstraject en ook graag op technologisch vlak samenwerken.”

Zijn er nog andere wijzigingen?

“We verkopen meer producten naast kleding, waaronder ook boeken en horloges. Ook hebben we een groot deel van de 800 vierkante meter grote winkel ingericht voor horeca.”

Hoe is de opening gevierd?

“Voor de opening hebben we professor Cor Molenaar uitgenodigd. Hij is een autoriteit op het gebied van e-commerce en heeft veel gepubliceerd over de toekomst van retail. Ik wilde juist niet iemand uit de mode, maar iemand met verstand van technologie. Via een tweet, die ook op schermen in de winkel werd vertoond, is de winkel officieel geopend.”