TOP

UPS lanceert nieuwe duurzame verpakkingstechniek voor mode-industrie

Koerierdienst UPS lanceert een nieuwe, duurzame verpakkingsoplossing voor de mode-industrie in de Benelux.

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) bedachten het concept en wonnen daarmee de UPS Prêt à Transporter Challenge. Op basis van dit concept ontwikkelde UPS een verpakkingstechniek waarmee retailers kleding kreukvrij en praktisch kunnen vervoeren.

Duurzaam
“Uit feedback vanuit onze klanten uit de mode-industrie blijkt dat er behoefte is aan een betere en duurzame manier van hangend vervoer van kleding”, aldus UPS Benelux manager Henk Kammeraat. “Samen met de Technische Universiteit Eindhoven hebben we daarom een duurzame verpakkingsmethode ontwikkeld die te hergebruiken is en de kleding netjes vervoert.”

Frames
In het nieuwe verpakkingsconcept wordt gebruik gemaakt van een slim frame-systeem, waarin kleding in een kartonnen doos wordt vervoerd. Om te voorkomen dat de kleding kreukt of verschuift tijdens transport, worden de kleren om de frames gewikkeld. Door het gebruik van duurzaam karton en de optie om de constructie op te vouwen, zijn de frames makkelijk op te slaan en te hergebruiken.

High Fashion Low Countries
UPS presenteerde de nieuwe verpakkingsoplossing op 11 oktober tijdens het High Fashion Low Countries seminar in Antwerpen. Tijdens dit evenement presenteerden Belgische en Nederlandse ondernemers hun nieuwste milieuvriendelijke innovaties. High Fashion Low Countries is een initiatief van de Nederlandse ambassade en het Flanders Institute. Het doel van het project is om Nederlandse en Belgische talenten in de mode-industrie te stimuleren samen te werken en kennis met elkaar te delen.