TOP

United Wardrobe opent outlet, Mall of the Netherlands haalt Inditex binnen en Zalando gaat retouren uitbesteden


Het platform United Wardrobe opent een online outlet voor tweedehands kleding. Verder: de nieuw te bouwen outlet in Zevenaar gaat waarschijnlijk medio 2021 open en The Mall of the Netherlands heeft een overeenkomst met vier formules van Inditex. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 17 juni.

United Wardrobe opent een outlet voor tweedehands kleding

Het platform United Wardrobe, de app waar je kleding op kunt kopen en verkopen, opende op 17 juni een outlet voor haar gebruikers. Hiermee wil het platfom de concurreren met fast fashion-spelers. United Wardrobe start met de outlet omdat het merkt dat verkopers vaak net iets meer vragen dan kopers willen betalen. Door een outlet hoopt United Wardrobe verkopers te stimuleren voor kleine prijzen hun tweedehands kleding te verkopen en er zo voor te zorgen dat jongeren de fast fashion ketens links laten liggen. 

Outlet Zevenaar waarschijnlijk medio 2021 open

Fashion Outlet Zevenaar gaat waarschijnlijk medio 2021 open, zegt Wim Kees Woltering van ontwikkelaar Stable International. Dat schrijft Retailtrends. “We hopen eigenlijk nog steeds in het voorjaar te kunnen openen, in het begin van het tweede kwartaal. Maar dat is wel redelijk ambitieus.” Op termijn denkt het outletcenter volgens Woltering jaarlijks drie tot vijf miljoen bezoekers te ontvangen. Woltering zegt dat begin volgend jaar met de bouw kan worden gestart. Veluwezoom Verkerk, een dochter van aannemer VolkerWessels, is de andere ontwikkelaar van het outletcenter. “We hebben de aannemer dus in huis als aandeelhouder. Het grote voordeel is dat je zo garanties hebt.” 

Mall of the Netherlands krijgt defintieve naam en sluit deal met Inditex

Unibail-Rodamco-Westfield heeft een belangrijke deal gesloten met Inditex. Dat meldt het vastgoedbedrijf in een persbericht. Door de overeenkomst openen Zara, Bershka, Pull & Bear en Stradivarius flagshipstores in het nieuwe winkelcentrum, waar € 570 miljoen euro in wordt geïnvesteerd. Het winkelcentrum, dat in 2020 wordt geopend, krijgt ook een aangeaste naam: Westfield Mall of the Netherlands. Het centrum is de eerste in het Unibail-Rodamco-Westfield-portfolio dat wordt geopend onder de naam Westfield. Het brengt 280 winkels, restaurants en vrijetijdszaken met 45 eetgelegenheden samen op 117.000 vierkante meter.

Zalando gaat retourverwerking uitbesteden

Zalando stopt met het zelf afhandelen van de miljoenen retourzendingen per jaar en gaat dat uitbesteden aan een derde partij, zo meldt Emerce. Dat is een strategische keuze die eind vorige week is bekendgemaakt. De beslissing raakt 570 vaste medewerkers bij de fulfillmentcentra in Erfurt, Lahr en Mönchengladbach. Welke partij de retouren gaat ontvangen, verwerken en terugbrengen in omloop is nog niet bekend. Volgens Zalando betreft het een kostenmaatregel.

Wat mode betekent voor generatie Z: ‘Mode met een functie vind ik veel harder’

In NRC Handelsblad een uitgebreid artikel over wat mode betekent voor generatie Z. Omed en Julius zijn vrienden; ze leerden elkaar kennen via Smib, een samenwerkingsverband tussen jonge mannen die uit de Bijlmer komen en onder meer muziek, videoclips, films, mode, boeken en tijdschriften maken. Omed volgt een mbo-opleiding filmmaken en maakt korte films en videoclips, onder meer voor Smib, Hij noemt zich Demo 2K; Demo is de omkering van Omed, 2K zijn geboortejaar. Via Instagram handelt hij samen met een vriend in vintage kleding – zelf spreekt hij over ‘archiefkleding’.