TOP

Under Armour mixt kunst en technologie in nieuwe winkel

Under Armour heeft een nieuwe winkel geopend op het Koningsplein in Amsterdam. Hier combineert het merk slimme technologie en kunst van de Belgisch-Congolese kunstenaar NovaDead.

Foto’s: Under Armour / Rachel Ecclestone

Under Armour heeft de winkel aan de Kalverstraat verruild voor de locatie op het Koningsplein. In de nieuwe zaak heeft het merk een nieuwe winkelervaring neergezet waarin hun nieuwe paskamertechnologie voor het eerst wordt toegepast, zo meldt het in een persbericht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van radio frequency identification (RFID), een techniek waarbij radiogolven worden ingezet om een product te identificeren dat een klant de kleedkamer binnenbrengt. De slimme paskamer herkent het label en toont deze items dan op een digitaal scherm, zodat de consument gemakkelijk andere maten en kleuren kan opzoeken. De winkelmedewerker komt vervolgens de gewenste maat brengen. Verder biedt het scherm suggesties voor bijpassende items en de aanwezige winkelvoorraad. [Tekst gaat door onder de foto’s.]

Street artist

De nieuwe zaak is 200 vierkante meter groot, verdeeld over twee verdiepingen. Voor de inrichting is gekozen voor betongrijs met rood en strakke lijnen. De muurschilderingen in de winkel zijn gemaakt van de Belgisch-Congolese street artist NovaDead symboliseren de kracht en het doorzettingsvermogen van sporters, aldus het merk. De winkel laat de nieuwste producten van Under Armour zien en is onderdeel van de eerste fase van uitbreiding binnen Europa.