TOP

Uitbundig Puma-tenue voor Afrikaanse voetbalspelers

In de ogen van sportmerk Puma is sport en kunst een win-win-combinatie. Met hulp van onder andere de Afrikaanse topspelers Samuel Eto'o, John Mensah en Yaya Touré onthulde het merk afgelopen week in het 'Design museum' in Londen de sportoutfits van 10 door Puma gesponsorde Afrikaanse voetbalteams.

Wat gebeurt er als je tien kunstenaars van het Creative African Network (CAN) uitnodigt om een voetbaloutfit te ontwerpen waarbij de geschiedenis, cultuur en tradities van het land op de voorgrond staan? Je creëert een collectie die zo opvallend is dat deze eerst een maand lang te bewonderen is in het Design Museum in Londen. Daarna is het aan de spelers om de sterren van de hemel te spelen in deze kleurige Puma tenues.

Strakke shirts
Maar behalve dat ze opvallend ogen benadrukt Puma dat de voetbaltenues zeker ook zijn ontworpen om de spelers optimaal te kunnen laten presenteren. Zo sluiten de shirts nauw om het lichaam zodat tegenstanders zich hier niet aan kunnen vastgrijpen. Daarnaast benadrukt de strakke snit ook de lichaamsbouw van de spelers waardoor ze hun fysieke aanwezigheid op het veld optimaal kunnen tonen. Dankzij het gebruik van Puma’s USP vocht management-technologie wordt zweet meteen afgevoerd en blijft de lichaamstemperatuur van de speler stabiel.