TOP

Tweede editie NVKT stoffenbeurs Fabric Source

In het Dorint Hotel Amsterdam Airport vindt vandaag de tweede dag van de wintereditie van de NVKT stoffenbeurs Fabric Source plaats.

Twaalf stoffenagenten aangesloten bij de NVKT presenteren daar aan Nederlandse labels, confectionairs, modegroothandels en het grootwinkelbedrijf. Het gaat om modestoffen en fournituren, variërend van het lage tot hoge segment voor herfst/winter 2009-2010.

In de begindagen heette de beurs van de Nederlandse Vereniging Kleding- en Textielagenten/importeurs nog Stoffenpremière. Na enkele jaren van weggeweest is dit de tweede editie van Fabric Source. Van 9 nam het aantal exposanten toe naar 12. De vernieuwde opzet is kleiner en exclusiever en wordt door woordvoerster Caroline Ros met ‘persoonlijker’ en ‘meer doeltreffend’ bestempeld. Bezoekers die pas in november met hun collectie beginnen vinden de timing goed. Voor hen komt de grote stoffenbeurs in Parijs, Première Vision te vroeg. Met de nieuwe nog vroegere timing komend seizoen zal dat nog extremer zijn, voorspelt Ros. Volgens exposant Sabine Content van agentuur M. Content Textiles is de stemming goed. Fabric Source is vandaag nog tot 17.30uur te bezoeken in het Dorint Hotel Amsterdam Airport.