TOP

Twee nieuwe directeuren voor Bijenkorf, Zalando breidt uit naar Oost-Europa en Mango lanceert sportlijn voor mannen

Zalando breidt uit in Oost-Europa en mannenmodebeurs Pitti Uomo heeft zijn gastontwerper bekend gemaakt. Verder: in het Kunstmuseum is de jurk zijn de Songfestival-ontwerpen van Claes Iversen te bewonderen. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 2 juni.

Mango lanceert Active-lijn voor mannen

Mango breidt zijn sportkledingsegment uit. Nadat vorig jaar de Active-collectie voor vrouwen werd gelanceerd, heeft de Spaanse winkelketen nu activewear voor mannen geïntroducerd: de Mango Man Active-collectie. Dat meldt Textilwirtschaft. Mango lanceerde de sportlijn voor het eerst in het winterseizoen van 2020. De eerste Active-collectie was een enorm succes, mede dankzij de groeiende behoefte tijdens de coronapandemie aan comfortabelere kleding voor thuis en sport. De lijn maakt al deel uit van het assortiment en wordt aangeboden in de online shop en een aantal geselecteerde winkels.

Twee nieuwe directeuren voor Bijenkorf

Bijenkorf heeft twee nieuwe directieleden aangesteld, meldt Retailnews: Christiaan Mourik is directeur omnichannel, supplychain en IT en Ronald Voogt wordt directeur winkels. Mourik is half mei al begonnen, hij volgt in zijn nieuwe functie Pieter Heij op. Mourik komt uit de eigen gelederen van het warenhuis; als head of technology heeft hij zich bezig gehouden met de groei van de online activiteiten en het vergroten van de cybersecurity. Zijn nieuwe collega Voogt treedt op 1 juli in dienst. Hij volgt Machiel Lagerweij op. Voogt werkte in het verleden als store manager in de Bijenkorf Den Haag en in de directie als verantwoordelijke voor de winkels. De laatste jaren was hij general manager Benelux bij Beter Bed. Heij en Lagerweij stapten beide over naar de Hema.

Thebe Magugu gastontwerper Pitti Uomo #100

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu is de gastontwerper van de honderdste editie van Pitti Uomo. Dat meldt beursorganisatie Pitti Immagine in een persbericht. De mannenmodebeurs vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli 2021. De designer debuteert in Florence met zijn mannenmodecollectie. Magugu was in 2019 de eerste Afrikaanse ontwerper die de LVMH-prijs ontving. De collectie die de prestigieuze prijs won, kreeg de titel ‘Prosopography’, een herinnering aan de apartheid in Zuid-Afrika, schrijft Esquire. Voordat hij zich als modeontwerper vestigde, werkte Magugu bij The Woolmark Company. Bijzonder detail is dat hij dit jaar meedingt naar de International Woolmark Prize 2021, een prijs die uitstekende modetalenten van over de hele wereld viert door de schoonheid en veelzijdigheid van Australische merinowol te laten zien. De winnaar van de award 2021 wordt op 10 juni bekend gemaakt.

Zalando breidt uit naar Oost-Europa

Zalando breidt verder uit naar het oosten van Europa, meldt Retaildetail. Vandaag start het modeplatform van start in Litouwen, Slowakije en Slovenië. Later dit jaar volgen Kroatië, Estland en Letland. Hongarije en Roemenië worden in 2022 toegevoegd. De uitbreiding creëert nieuwe kansen voor merken die deelnemen aan het partnerprogramma van het platform, benadrukt het bedrijf. “Voor ons is de lancering van ons platform in de drie landen een belangrijke stap om het startpunt voor mode te zijn in Europa en het Zalando-universum voor nog meer klanten open te stellen”, zegt Lisa Miczaika, Vice President Centraal-Europa bij Zalando. De Duitse e-tailer bedient zo’n 42 miljoen actieve klanten in 20 markten.

Uittip: Songfestival-outfits kijken in het museum

Nu op 5 juni ook de museumdeuren weer open mogen, is een bezoek aan het Kunstmuseum in Den Haag en het Textielmuseum in Tilburg een aanrader. Hier worden namelijk de Songfestical-outfits van dit jaar getoond. Het Kunstmuseum toont in de Erezaal van het museum tot en met 11 juli 2021 gedragen negen items die zijn door de vrouwelijke presentatoren en enkele Nederlandse artiesten. Te zien is bijvoorbeeld de petrolkleurige jurk van presentator Chantal Janzen droeg en de lila japon, beide ontworpen door Claes Iversen. Maar ook het donkerblauwe ontwerp van David Laport, gedragen door presentator Nikkie de Jager (NikkieTutorials). Laport creëerde bovendien het tweedelige ensemble bestaande uit glanzende pailletten dat presentator Edsilia Rombley aanhad tijdens de eerste halve finale. Naast deze creaties, worden er ook nog vijf outfits van ontwerpers Martan en Sjaak Hullekes getoond. Deze zijn tijdens de intervalacts gedragen door artiesten Glennis Grace, Eefje de Visser, Pieter Gabriel en winnaar van het Eurovisie Songfestival 2019, Duncan Laurence. In het Textielmuseum in Tilburg zijn zeven andere Songfestival-creaties van hun hand te bewonderen.