TOP

Thebe Magugu gastontwerper Pitti Uomo #100

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu is de gastontwerper van de honderdste editie van Pitti Uomo. De mannenmodebeurs vindt plaats van 30 juni tot en met 2 juli 2021.

Evenals andere modebeurzen, moest beursorganisator Pitti Immagine zijn events vorig jaar digitaal organiseren vanwege de coronapandemie. Dat Italië nu internationale handelsbeurzen toestaat komt als een zegen voor het honderdjarige mannenmode-event. Met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften kan Pitti Uomo deze mijlpaal toch live vieren. En extra speciaal: het is de eerste modebeurs die weer fysiek mag worden gehouden.

Thebe Magugu

Zoals elke editie nodigt de organisatie een gastontwerper uit en dit keer is dat de Zuid-Arikaanse ontwerper Thebe Magugu, zo staat in een persbericht. De designer debuteert in Florence met zijn mannenmodecollectie. Magugu was in 2019 de eerste Afrikaanse ontwerper die de LVMH-prijs ontving. De collectie die de prestigieuze prijs won, kreeg de titel ‘Prosopography’, een herinnering aan de apartheid in Zuid-Afrika, schrijft Esquire. Voordat hij zich als modeontwerper vestigde, werkte Magugu bij The Woolmark Company. Bijzonder detail is dat hij dit jaar meedingt naar de International Woolmark Prize 2021, een internationale wedstrijd voor modetalenten die ontwerpen maken met Australische merinowol. De winnaar van de award 2021 wordt op 10 juni bekend gemaakt.

Drie themagebieden

Beurslocatie Fortezza de Basso is opgedeeld in drie themagebieden: Fantastic Classic (de evolutie meest innovatieve en eigentijdse versies van de evolutie van de klassieke stijl), Dynamic Attitude (waar een passie voor het buitenleven samenkomt met sportkleding en streetwear) en Superstyling (een focus op de nieuwe stilistische codes die anticiperen op trends). Daarnaast wordt voor de derde keer het event Sustainable Style worden gehouden met een selectie van duurzame modemerken. De Fortezza da Basso biedt verder plaats aan modeshows, live-events, lezingen en natuurlijk de prachtige peacocks die over het terrein paraderen.

Pitti Connect

Er worden op deze honderdste editie zo’n 300 exposanten verwacht op de beurslocatie Fortezza da Basso in Florence, waaronder Ben Sherman, Pal Zileri, Alphatauri, Amedeo Testoni, Barbour, Baracuta,  Brunello Cucinelli, CP Company, Caruso, Herno, Lardini, Paul & Shark, Roy Rogers, Save the Duck, Grans Sasso en Xacus. Alle labels zijn nu al te vinden op het digitale platform Pitti Connect, dat constant wordt bijgewerkt. Hier zijn gedurende de hele inkoopperiode ook events, livestreams en redactionele bijdragen te vinden. Pitti Connect sluit op 10 september 2021.

Veiligheid

Deze honderdste editie vindt twee weken later plaats dan gepland. Het event stond namelijk oorspronkelijk op de agenda voor 15 juni tot 17 juni, maar de beursorganisatie wilde bedrijven meer tijd geven zich voor te bereiden. Om ieders gezondheid te beschermen gelden er tijdens de mannenmodebeurs strenge veiligheidsvoorschriften, kondigde Agostino Poletto, general Manager van Pitti Immagine, eerder al aan. “Van de reis tot de aankomst in de stad, van de toegang tot de tentoonstellingslocaties tot de looproutes door de paviljoens en het gebruik van de verschillende diensten.”

Foto: Aart Verrips via Pitti Uomo