TOP

Tribute Men opent nieuw filiaal: “Wij geloven in loyaliteit” *

Afgelopen week opende Tribute zijn vierde filiaal in Veenendaal. Textilia sprak met eigenaar Hans Gaertner over zijn visie op retail: “Wij geloven in loyaliteit.”

Tribute is met twee winkels in Doetinchem – een voor dames en een voor heren -, een mannenzaak in Arnhem en nu de vierde winkel een klein imperium aan het opbouwen in het oosten van het land. De nieuwe winkel in Veenendaal, wederom een mannenmodezaak, bestaat uit een ‘core’ met shop-in-shops van Cast Iron, PME Legend en Blue Industry.

Waarom hebben jullie gekozen voor shop-in-shops en niet voor een reguliere winkel?

Hans Gaertner: “Wij zijn een van de oudste klanten van Cast Iron en PME Legend. Daardoor vertrouwen we elkaar door en door en gaan we liever een partnership met elkaar aan. Door shop-in-shops neer te zetten gaan we voor een duurzame samenwerking. Ook als het een seizoen wat minder goed loopt, hangt het in het seizoen daarop gewoon weer in de winkel.”

Tribute Men2

Wat is jullie visie op retail?
“Wij geloven niet meer in het ouderwetse systeem van spullen inkopen en doorverkopen, we geloven in loyaliteit. Zowel van de consument naar ons toe, maar ook vanuit ons naar de merken met wie wij samenwerken. Zodat we echt partners zijn in plaats van concurrenten.”

Wat is er verder nieuw aan de winkel in Veenendaal?
“In het nieuwe filiaal hebben we een primeur met het eerste shop-in-shop-concept van koffiebranderij Peeze. Hier verkopen we koffiecups die – in tegenstelling tot de Nespresso-cups – biologisch afbreekbaar zijn. Op deze manier doen we iets goeds voor het milieu. Anderzijds is het een manier om klanten vaker in de winkel te krijgen. Koffie kopen ze per slot van rekening wel een aantal keer per maand. Dan hebben we in ieder geval weer een contact-moment met die klant.”

Zijn jullie van plan dit concept uit te breiden naar jullie andere winkels?
“Sowieso willen we het koffieconcept doorvoeren naar ons filiaal in Arnhem inderdaad. En mochten we in de toekomst meer winkels gaan openen – we zijn altijd op zoek naar mogelijkheden en kansen – gaan we dit concept daar natuurlijk ook toepassen.”

Tribute Men4