TOP

Trends op de Modefabriek

Op de 25ste editie van de Modefabriek waren ska en avant-garde te zien als de twee nieuwe zomertrends.

De bandplooibroek komt weer helemaal terug in het modebeeld. T-shirts, truien en overhemden zijn voorzien van een mouwomslag en lummel. De nieuwste all-in-ones zijn chique jumpsuits van zijde of sportieve katoenen versies met print. Ook blokjes werden gezien: voor vrouwen een vichy-ruitje en voor mannenmode de rockabilly blokjeshemden uit de jaren zeventig. Ze worden gemixt met de Engelse ska stijl uit de jaren tachtig. Dat levert zwart-wit geblokte details gecombineerd met smalle stropdassen, buttons en puntige schoenen met een lage hak. Verder is de kleur koraal weer helemaal hot komende zomer.

Modefabriek vierde haar zilveren jubileumeditie en zette sterk in op aanstormend modetalent en innovatief design. In de ‘MF Village’ konden jonge designers en vernieuwende winkels hun waren laten zien.

De standhouders hadden over het algemeen niets te klagen over de eerste dag. De stemming was goed en winkeliers die de beurs bezochten, kwamen met één doel: een inkoopafspraak maken met hun leverancier. Het bleef echter de hele zondag vrij rustig. Merken verwachtten de grootste aanloop op maandag, toch al een werkdag.