TOP

Trenddag: Christine Boland over wintertrends 2016/2017 *

Trendforecaster Christine Boland inspireerde bezoekers van de Trenddag op maandag 2 november met haar visie op de vrouwenmodetrends voor het winterseizoen 2016/2017. Over inspiratie uit paddenstoelen, het menselijk lichaam, sprookjes en heftige krachten uit de natuur.

Christine Boland filterde vier grote modetrends voor winter 2016/2017. Ze adviseert winkeliers om niet alle trends uit haar presentatie op te pakken, maar om te selecteren wat bij hun winkel past. “Ik ga niet vertellen wat je in moet kopen. Richt je op eigenheid en op wat jou inspireert.”

Lichaam

Het thema Embodimental is geïnspireerd op het menselijk lichaam. Belangrijk zijn huidskleuren (van licht tot donker) en opengewerkte stoffen met een patroon dat lijkt op een bottenstructuur.  Zachte aaibare stoffen zijn belangrijk, net als luxe glans en ronde volumes van stevige breisels.

Bos

Enchanticism is een sprookjesachtig, romantisch thema waarvoor de inspiratie uit het bos komt. Denk aan groentinten, bloemen- en bladerendessins en inspiratie uit paddenstoelen. Maar we zien hier ook lange elf-achtige silhouetten en moderne barok met brokaat, parels, pofmouwen en ruches.

Naïef

Het thema Narrative-2D is expressief, optimistisch en onbevangen, naïef zelfs. Het gaat om versimpelen en spelen met kleur. Geel is volgens Christine Boland een belangrijke kleur om in de gaten te houden. Belangrijk zijn (figuratieve) 2D dessins, maar we zien ook tweed en ruiten.

Onweer

Parallelity gaat over krachten uit de natuur, van onweer tot vulkanen. We zien donkere kleuren als zwart, nachtblauw en donkerbruin, met highlights van ijzig blauw en gloeiend rood. Er wordt in dit thema gespeeld met gelaagdheid en onregelmatigheid, maar ook met decoraties als veren en franjes.

Meer lezen over deze trends? Begin januari 2016 verschijnt de vrouwenmodespecial van Textilia met een uitgebreide trendanalyse van Christine Boland voor het winterseizoen 2016/2017, op basis van de vier thema’s die ze op de Trenddag heeft gepresenteerd. Neem hier een abonnement op de print-editie.