TOP

Trend vrouwenmode zomer 2015: Beautiful decay*

Al het moois uit het verleden waar we te hard aan zijn voorbijgeraasd wordt gerestaureerd. Zo schetst trendforecaster Christine Boland de achtergrond voor het thema Beautiful decay. Met de schilderkunst uit voorgaande eeuwen als inspiratiebron.

Trendforecaster Christine Boland: “Beautiful decay is de follow-up van de trend Modern history uit winter 2014-2015, met daarin de schoonheid van de schilderkunst uit de gouden eeuw. Ook Beautiful decay is geïnspireerd door dit soort heritage. Vergane glorie is een inspiratiebron voor vormen, optieken en dessins. We zien dan ook dessins met een versleten karakter, deels vervaagd. Maar als je goed kijkt zie je een rijk verleden.”

Tips voor bijverkoop

  • tassen en schoenen van craquelé leer
  • tassen en schoenen met (vervaagde) ornamentale dessins
  • sjaals met ‘aangetaste’ fotoprints
  • sjaals met kant(prints) en decoratie-effecten
  • goudkleurige accessoires
  • ‘historische’ sieraden

Foto’s: Fashionsnoops.com (Aquiliano Rimondi, Balenciaga, Dries van Noten, Haider Ackermann)

Aquiliano Rimondi credit Fashionsnoopscom 2 Balenciaga credit FashionsnoopscomDries Van Noten credit FashionsnoopscomHaider Ackermann credit Fashionsnoopscom

Deze trend komt uit de vrouwenmodespecial zomer 2015 van Textilia, die is verschenen op 8 juli 2014. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste vrouwenmodetrends? Abonneer je dan ook op de printeditie van Textilia.


Volgende Trendsafari op 15 januari 2015

Goed voorbereid op inkoopseizoen waarbij je volledig op de hoogte bent van alle trends?? Kom dan naar de volgende Trendsafari van Jan Agelink! 

 inschrijven-icoon