TOP

Top 12 best gelezen vrouwenmode artikelen van 2015

Welke vrouwenmodeberichten zijn het best gelezen op Textilia.nl in 2015? Uit onze statistieken blijkt dat vooral trends en faillissementen het best gescoord hebben.

1 De schoenentrends voor vrouwen voor winter 2015/2016 * Zijn kleding en schoenen geen perfecte match? Prima! Want winter 2015-2016 is volgens trendwatcher Bea de Roo het seizoen van de brutale contrasten. Nieuw is ook dat steeds meer vrouwen kiezen voor lagere hakken, dat de knielaars terug is, zolen blikvangers zijn en wintersneakers hot, zelfs onder geklede outfits.

2 Setter House na 211 jaar failliet verklaard [update] Op 3 februari is kledingbedrijf Setter House door de rechtbank failliet verklaard. Setter House laat aan Textilia weten dat ze werken aan een doorstart. Daarnaast zijn de uitleveringen van voorjaar 2015 niet in gevaar.

3 Ontslagen bij Etam Groep door reorganisatie / Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan [update] Het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss gaat een reorganisatie doorvoeren op het hoofdkantoor in Zoetermeer. In totaal zullen er 65 voltijd banen verdwijnen. Het personeel is donderdagochtend ingelicht. / De Etam Groep heeft donderdag uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Den Haag. De vrouwenmoderetailer heeft inmiddels een persbericht verspreid, waarin is bekendgemaakt hoe het nu verder gaat en of de winkels open blijven.

4 Berlijn: 6 vrouwenmodetrends voor winter 2015/2016 * Heb je Berlijn dit seizoen overgeslagen of was je er wel, maar was je overweldigd door het enorme aanbod? Deze zes belangrijke vrouwenmodetrends voor winter 2015/2016 spotten we voor je in Berlijn.

5 Kledingmerk ByDanie van Danie Bles failliet verklaard ByDanie, het modemerk van Danie Bles, is door de rechtbank failliet verklaard. Dat maakte de styliste zelf bekend in het programma RTL Boulevard.

6 Inkooptip vrouwenmode 2015-2016: klassieke schoenen * Veel schoenenmerken beginnen kledingwinkels te zien als een apart verkoopkanaal. Maar daar hóef je niet op te wachten; in principe kun je altijd een totaalplaatje aanbieden. Deze klassieke schoenen hebben we gespot op de beurzen – van Amsterdam tot Berlijn.

7 Sneak preview: vrouwenmode collecties voor zomer 2016 * Wat brengen de vrouwenmodemerken voor zomer 2016? Textilia maakt een selectie uit de eerste beelden van de collecties voor zomer 2016 en filtert de belangrijkste trends.

8 Jane Lushka start met tweede agent in Nederland Het vrouwenmodemerk Jane Lushka werkt vanaf nu met twee agenten in Nederland. De ene voor het noorden en de andere voor het zuiden van Nederland.

9 De schoenentrends voor vrouwen voor zomer 2016 * De schoenmode wordt beheerst door de casualtrend. Pijn in je voeten is uit! Zelfs binnen elegante thema’s worden vrouwelijkheid, minimalisme en comfort op een geraffineerde manier samengevoegd. Sneakers blijven hot items en krijgen gezelschap van modieuze voetbedsandalen, schetst trendwatcher Bea de Roo de schoenentrends voor zomer 2016.

10 Twee hoofdprijzen voor ‘het voorbeeld van de modebranche’: Maggy’s Mode [interview] * Vrouwenmodezaak Maggy’s Mode sleepte tijdens de uitreiking van de Dutch Retail Experience Award twee hoofdprijzen binnen. Zowel het publiek als de vakjury vindt de formule een voorbeeld voor velen. Eigenaar Maggy Hopman is uitzinnig: “Terwijl ik dacht, ik doe nooit meer mee aan een wedstrijd.”

11 Nieuwe lijn van Bridget the Label: Inner.Calm [interview] * Bridget Maasland komt met een nieuwe lijn genaamd Inner.Calm, wat een sportievere toevoeging is aan Bridget the Label. “De markt vraagt naar dit soort kleding”, vertelt vader Frits Maasland tegenover Textilia.

12 Dyanne Beekman opent eigen winkel [interview] * Dyanne Beekman opent in september haar eerste winkel in Hilversum. Textilia sprak de mode ondernemer en imago consultant over haar nieuwe zaak: “Ik wilde voor mijn hele huis terecht kunnen bij een winkel.”