TOP

Preview: vrouwenmodebeurzen in Berlijn*

Over vier weken is het weer tijd voor de beurzen in Berlijn. In totaal zijn er acht beurzen te bezoeken, dus je kunt maar beter goed beslagen ten ijs komen en weten waar je moet zijn als je op zoek bent naar vrouwenmode.

Je kunt met één toegangskaart naar de beurzen Premium, Seek, Bright, Show & Order, Ethical Fashion Show en Green Showroom. Als je die nu al aanvraagt via de site van één van deze beurzen, voorkom je wachten in de rij in Berlijn. Tussen de beurzen rijden pendeldiensten.

Show  Order 

18-20 januari, Show & Order

Show & Order is de enige beurs in Berlijn die op maandag begint in plaats van op dinsdag. Hier vind je meer dan 250 merken, voornamelijk in vrouwenmode.  Je vindt hier ook veel kleinere en onbekendere merken en het accessoiresaanbod is heel groot. (Nederlandse) merken die je hier treft zijn onder andere Hale Bob, Kiboots, Kyra & Ko, Marcha Hüskes, No Man’s Land, Noa Noa, Pom Amsterdam , Who’s that girl en Zenggi. Veel merken zijn direct in te kopen. Ook handig: op dinsdag is er ‘koopavond’ op de beurs en kun je er tot 21.00 uur terecht.

Panorama 

19-21 januari, Panorama

Panorama Berlin groeit opnieuw en kun je eigenlijk niet meer overslaan. Nederlandse vrouwenmodemerken die je hier tegenkomt zijn onder andere Aaiko, Cavallaro Napoli, Creenstone, Expresso, Geisha, King Louie, Oilily, Rino & Pelle, Summum Woman, Tramontana, Yaya en Zilch. Maar je vindt hier uiteraard nog veel meer grote namen, zoals Atelier Gardeur, Camel Active, Cinque, Marc Aurel, Marc Cain, Michèle, Olsen, Oui, Rosner, Stehmann en Thomas Rath. Panorama voegt bovendien twee nieuwe hallen toe voor twee nieuwe segmenten: Nova Concept en All Acces. Nova Concept werd afgelopen zomer geïntroduceerd en is gericht op hippe conceptstores met een mix van (jeansgerelateerde) mode met lifestyleproducten. Deze winter verhuist Nova naar een grotere hal met een eigen ingang. All Acces is een nieuwe hal waar meer dan honderd schoenen- en accessoiremerken worden samengebracht, zoals s.Oliver Shoes, Ara Shoes, Bulaggi, Bullboxer, Café Noir, Fly London en Vitozzi. Na afloop lanceert Panorama een virtuele beurs, waar geregistreerde bezoekers 180 dagen lang dankzij geavanceerde technieken nog een keer over de beurs kunnen lopen en extra informatie over merken kunnen opzoeken.

Premium 

19-21 januari, Premium

Premium presenteert ruim duizend merken op het gebied van vrouwen- en mannenmode, jeans, sports- en activewear, schoenen en accessoires. Na het succes van vorig seizoen wordt in hal 2 opnieuw het activewear segment gepresenteerd, met labels die fashion en functionaliteit combineren en lifestyleproducten en yogasessies voor bezoekers. Het aanbod vrouwenmode is enorm. Een kleine greep uit het aanbod: 10Days, Anecdote, Black by K&M,Dutchess, Humanoid, Munthe, Nikkie, Nümph, Penn&Ink, Samsoe&Samsoe, Stills Atelier, Storm&Marie, Turnover en Zoe Karssen. Premium organiseert daarnaast op 20 januari het nevenevent #Fashiontech met sessies over mode en innovatieve businessmodellen voor de toekomst. Wil je snel op je doel af? Download de Premium-app voor een gepersonaliseerde route.

Curvy_Is_Sexy_16 

19-21 januari, Curvy is Sexy

Plussize beurs Curvy is Sexy verhuist deze winter terug naar de locatie waar het in 2013 begon: het Telekom Hauptstadt-Repräsentanz gebouw in Berlin-Mitte. Nieuw deze editie is een platform voor jonge designers in het grote matensegment, genaamd Curvy-Young-Designer-Startup. Tien nieuwe merken mogen hun collectie presenteren op de beurs én in een catwalkshow. De beste collectie krijgt bovendien de Young-Designer-Curvy-Award. Verder vind je op de beurs 53 plussize merken. Onder de nieuwkomers vind je vooral Italiaanse labels als Gaia, Lizalu, Curvyyssime en Giglio Rosso. Ook staan er bekende namen als Röhnisch, Ulla Popken en Yoek.  

Ethical Fashion Show 

19-21 januari, Green Showroom en Ethical Fashion Show

De beurzen Green Showroom en Ethical Fashion Show richten zich op duurzame en verantwoorde mode. Met de toenemende aandacht voor duurzame mode, wordt een bezoekje steeds meer de moeite waard. Green Showroom is de kleinste van de twee: deze beurs is  high end, met groene topmerken in het hogere segment. Uit Nederland staan hier Elsien Gringhuis en Studio Jux. Op de Ethical Fashion Show vind je meer commerciële en casual merken, zoals Beaumont Organic, Inti Peru, Knowledgecotton Apparel, Komodo, Miss Green, Monkee Genes, Mud Jeans, O My Bag, People Tree en Skunkfunk. De beurzen worden naast elkaar gehouden in het Postbahnhof Berlin en zijn dus prima met elkaar te combineren.

Seek en Bright richten zich op mannenmode en streetwear en worden daarom in dit artikel niet uitgelicht.