TOP

Ton Enthoven: ‘Hiltl heeft niet veel te lijden onder de recessie’

Broekenmerk Hitlt heeft niet veel te lijden gehad onder de recessie. Het merk begeeft zich in het hogere segment waar de concurrentie niet zo moordend is als in het middensegement. Toch blijft Agent Ton Enthoven waakzaam:

Merken jullie iets van de recessie?

Ton Enthoven: “Gelukkig hebben broeken niet te veel onder de recessie te lijden gehad. Dit wil niet zeggen dat we gewoon kunnen afwachten wat er gaat gebeuren, we zijn continue bezig te kijken wat we kunnen doen met betrekking tot collectioneren, pasvormen en vraag en aanbod. Hiltl bediend het bovenste deel van de markt, waar we eigenlijk niet zo heel veel concurrentie hebben. Waar andere Duitse merken qua prijsstelling ophouden rond de €100, begint Hiltl met prijzen vanaf €129 tot €169. Daarboven starten de duurdere Italiaanse merken. Wij vullen het gat er tussen op.

Wat doen jullie aan service?
“Hiltl heeft een kwaliteitstandaard en nacontrole. We hebben niet veel klachten maar als deze er zijn worden ze altijd opgelost. Met betrekking tot betalingsgedrag zien we dat er meer achterstanden zijn als vroeger. Maar zolang de klant hierover blijft praten, bieden we oplossingen.”

Wat is de merkfilosofie?
“Kwaliteit en pasvorm staat bij ons boven aan. De slogan van Hiltl is dan ook: ‘wij willen niet de grootste maar de beste zijn’. Hiltl levert Italiaanse pasvormen met kwartmaten.”

Wat zijn de key-items voor zomer 2013?
“Broeken met een smallere voetwijdte. Zo is de standaard voetwijdte inmiddels 40 centimeter rondom en bij de modische broekis dat 38 centimeter. Kleur en subtiele prints spelen ook een belangrijke rol zomer 2013.”

Hoe ziet de collectieopbouw er uit?
“We hebben een groot aanbod in wollen broeken die sartoriaal verwerkt worden. We bieden verder  katoenen broeken aan in het klassieke segment tot in het hoog modische segment.  Hiltl heeft ook een groot voorraadprogramma in het modische segment. Er zijn twee collecties per jaar en de prijzen starten bij €47,50 tot €65 inkoop.”

Info: Ton Enthoven 078- 6441717
Ton@enthoven.nl