TOP

Toch failliet: Oilily Stores, Holding, Sourcing en Oilily BV

Op 6 april 2009 is door de rechtbank van Amsterdam het faillissement uitgesproken over de Oilily winkels, net als over Oilily Holding B.V., Oilily Sourcing B.V. en Oilily B.V..

Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt door de rechtbank in Amsterdam en komt nadat de surseance van betaling is beëindigd die vorige week werd verleend.

Merkwaardig aan het bericht is dat de winkels wel gewoon open blijven. Volgens De Telegraaf vroeg curator Marc Molhuysen faillissement aan, omdat anders het personeel, dat sinds februari geen salaris meer heeft ontvangen, geen aanspraak zou kunnen maken op de zogeheten loongarantieregeling. Verder verandert er helemaal niets. De winkels blijven open”, bevestigt Molhuysen aan De Telegraaf vandaag.

Grootaandeelhouder en directeur Age Hollander en curator Marc Molhuysen zijn eropuit om voor 30 april een koper te hebben, ‘zodat het Oilily-personeel een feestje kan vieren’.

Inmiddels hebben zich volgens de curator 15 tot 20 geïnteresseerden gemeld. Er komt een speciale site met informatie voor de bieders en binnenkort vindt een eerste biedingsronde plaats, gevolgd door een tweede waar ‘tussen de één en drie’ potentiële kopers aan mee mogen doen.