TOP

Oilily opent pop-up store in Amsterdam [interview]

Afgelopen vrijdag opende (kinder)modemerk Oilily sinds lange tijd weer een eigen winkel in de Amsterdamse Pijp. Textilia sprak met Fieke van Woerkom, marketing manager bij Oilily.

Waarom is voor een eigen winkel in de vorm van een pop up store gekozen?

“Oilily is terug van weggeweest. Met een eigen winkel kunnen we de consument de merkbeleving van Oililyworld meegeven. We hebben voor een pop up store gekozen om weer in het straatbeeld te komen. De damescollectie is anders dan de consument van ons gewend is, dit is een goede mogelijkheid om feedback van de consument te mogen ontvangen over deze collectie.”

Is dit het begin van meer eigen winkels?

“We zullen beginnen met meer pop up stores om beter zichtbaar te worden en consumenten opnieuw kennis te laten maken met Oilily. In de toekomst is het wellicht een optie om “vaste” eigen winkels te openen. We willen eerst even kijken hoe dit loopt.”

Wat is het percentage kinderkleding dat verkocht gaat worden in deze eerste winkel?

“Omdat we bekend zijn door kinderkleding hebben we gekozen om de helft van de winkel in te richten met wat de consument graag weer wil zien. Ze zijn blij dat Oilily terug is met kinderkleding. De collectie is goed herkenbaar als Oilily, maar dan meer van nu. Er wordt nu al verrassend en positief op gereageerd.”

Waarom is gekozen voor de Pijp?

“Oilily staat voor eigenwijs en vernieuwend. We gaan niet voor standaard in het centrum van de stad, en volgens verschillende media is de Gerard Doustraat de hipste straat van Amsterdam.”

Wat is er zo bijzonder aan de winkel?

“Consumenten wanen zich helemaal in Oililyworld zodra ze binnenkomen. Ze herkennen de geur, vrolijke kleuren en voelen zich helemaal thuis. Kleine meisjes worden groot. De dames die Oilily vroeger droegen worden vrolijk van de herinnering en komen nu zelf binnen om iets voor hun dochter te kopen, of iets voor zichzelf uit de damescollectie.”

De Oilily pop up store is van 6 tot en met 15 maart te bezoeken aan de Gerard Doustraat 76 in Amsterdam.

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening

Oilily Pop-Up Store Opening