TOP

Oilily neemt agent in de arm

Oilily werkt vanaf de zomercollectie 2016 met een agent voor de vrouwenlijn. Bianca van Leur Agenturen wordt verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland.

Tot nu toe deed Oilily de verkoop van de vrouwencollectie zelf vanuit de showroom op het hoofdkantoor in Alkmaar. Vanaf de zomercollectie 2016 wordt Bianca van Leur Agenturen aangesteld als agent voor Nederland. Het agentuur heeft deze collectie van 22 juni tot 14 augustus in de showroom in het Fashion House in Amsterdam.

Bianca van Leur Agenturen

Bianca van Leur Agenturen vertegenwoordigt ook de merken Annette Görtz, Blacky Dress, Gerard Darel, Indies, Nice Connection, René Lezard, Thomas Rath Trousers , Hemisphere en Bianca van Leur Shawls.

Focus op vrouwenlijn

Oilily is een jaar geleden aan een nieuwe strategie begonnen, waarbij de focus ligt op de vrouwenlijn. Vanaf zomer 2015 brengt het merk een duidelijk ander handschrift in de collectie. In plaats van de frisse kleuren, bloemen en uitgesproken design, gaat het merk nu voor vrouwelijker, moderner en meer ingetogen. Misschien wel met de bloemen, maar minder letterlijk, bijvoorbeeld ingeweven als reliëf in een effen trui.

Lievelingstrui

“Wij geloven in slow retailing: unieke stukken verkopen met een verhaal”, vertelde ceo Stephan van Kruisselberge een jaar geleden in Textilia’s vrouwenmodespecial. “Een sjaal voor je eerste date op een koude wintermiddag, of die je omslaat als je met liefdesverdriet op de bank hangt. Het zijn bijna collectorsitems. Echt bijzonder, maar ook weer niet zo extreem dat je ze maar één keer aan kunt. Het gaat ons erom die lievelingstrui te verkopen. Oilily is geen mainstream merk. We richten ons op de sterke en zelfbewuste vrouw die graag uitgesproken items draagt.”

FashionWeek Amsterdam

Oilily werkt actief aan het bekend maken van dit nieuwe handschrift. In maart opende het merk al een pop-up store in Amsterdam. Komende zomer staat Oilily voor het eerst op de Berlijnse modebeurs Panorama (7-9 juli 2015). Ook showt het merk voor het eerst tijdens de FashionWeek Amsterdam. Oilily’s show staat gepland op de laatste avond: maandag 13 juli om 20.00 uur.

In de Oilily campagne voor najaar/winter 2015/2016 wordt het nieuwe handschrift ook duidelijk zichtbaar:

Oilily 2Oilily 3Oilily 4Oilily