TOP

Toch betalen voor verzenden bij Zalando, roep om internettaks voor Amazon en vrouwenmodeketen Tender Women failliet

Zalando verzendt niet langer meer altijd alles gratis, het gros van de Nederlanders wil ‘internettaks’ voor partijen als Amazon en vrouwenmodeketen Tender Women is failliet. Je leest dit en meer in het nieuwsoverzicht van 3 december.

Zalando stopt met altijd gratis bezorgen en retourneren

Zalando is afgestapt van zijn strategie om pakjes altijd gratis te laten bezorgen bij de klant. In Italië moeten consumenten verzendkosten betalen als hun kledingpakket minder dan €24,90 kost. Dat meldt het Belgische nieuwsblad De Tijd onder meer.

Italianen die voor minder dan €24,90 kleding bestellen, moeten €3,50 euro verzendkosten betalen. Dat is opvallend, omdat de Duitse online kledingwebwinkel juist groot is geworden met de belofte dat bestellingen kosteloos bij mensen thuis zouden worden afgeleverd en opgehaald.

Gros van Nederlanders wil internettaks voor internetbedrijven

85 procent van de Nederlanders zou graag zien dat ook internetbedrijven zoals Amazon, Google en Netflix belasting gaan betalen. Dat is onder meer te lezen op Nu.nl.

Een ruime meerderheid vindt dat de EU niet moet wachten tot er wereldwijd regels zijn afgesproken, blijkt maandag uit een grootschalig onderzoek van Kieskompas in zes Europese landen: naast Nederland ook Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden. Daar steunt 75 procent van de bevolking de belastingmaatregel. Morgen komen de ministers van Financiën van EU-landen in Brussel bijeen om een besluit te nemen over de invoering van een Europese belasting op internetdiensten.

Modeketen Tender Women op de fles

Vrouwenmodeketen Tender Women is falliet verklaard. het doek gevallen. De vier winkels die er nog over waren, zijn verleden week definitief op slot gegaan, meldt Ermelovannu.

Tender Women had filialen in Zevenaar, Emmeloord, Lichtenvoorde en Ermelo. Personeel reageert verrast. ,,De omzetten liepen wel wat terug, maar dit komt voor mij toch wel als een verrassing”, zegt filiaalmanager Hilly Roseboom van de winkel in Ermelo. “Mijn baas Max is een vechter en zei iedere keer: ‘Tender gaat het redden’. Helaas, dus toch niet gelukt.’’

Het moederbedrijf Tender Shops bv werd in mei 2009 failliet verklaard. Directeur Max Feldman maakte daarop een doorstart met vijf goedlopende winkels van de tien in totaal. De vestiging in Ede werd alsnog gesloten. Feldman spreekt morgen met de curator.

Hoge huren, weinig winkelleegstand in Amsterdam

De winkelhuren in Amsterdam lopen snel op doordat er nauwelijks nog winkelruimte in de stad leeg staat. Dat schrijft het Parool. Uit onderzoeken die vastgoedadviseur Cushman & Wakefield en onderzoeksbureau Locatus hebben gedaan in opdracht van de gemeente, blijkt dat de winkelleegstand in de hoofdstad met 3,4% onder het Nederlands gemiddelde (7,4%) ligt.

De leegstand is volgens onderzoeker Locatus met 8 procent het hoogst in Zuidoost en met 2 procent het laagst in het centrum van de stad. In hartje Amsterdam zijn de huren dan ook het hoogst; in de Kalverstraat liggen de huurprijzen tussen de €2.220 en €3.000 per vierkante meter per jaar. In maar één winkelgebied, Winkelcentrum Boven ‘t Y, is de huur gedaald; tot tussen de 125 en 450 euro per vierkante meter per jaar.

Winkelstraat Amsterdam Pixabay rechtenvrij C00