TOP

TK Maxx opent in kledingwinkels in Den Haag, Heerlen én Amsterdam

De Amerikaanse budgetketen TK Maxx gaat een vestiging openen in Amsterdam. Afgelopen weken opende de kledingketen al nieuwe winkels in Den Haag en Heerlen.

TK Maxx heeft op 20 oktober 2016 een filiaal van ruim 2500 vierkante meter geopend aan Grote Marktstraat, in het Spuimarkt-complex in Den Haag. Op 27 oktober ging ook de vestiging in Heerlen open. Daarmee heeft TK Maxx nu vijf kledingwinkels in Nederland.

Vorig jaar oktober opende TK Maxx de eerste vestiging in Nederland. Eindhoven had de primeur en werd gevolgd door de filialen in Rotterdam en Groningen.

TK Maxx naar Amsterdam

Ook is bekend geworden dat de modeketen een kledingwinkel in Amsterdam opent. TK Maxx gaat een kledingzaak van 2000 vierkante meter openen in Amsterdam-West, in winkelcentrum Westmarket aan het Osdorpplein. Voorheen stond dit bekend als Shoperade.

“We zochten een winkel die het verschil kan maken, TK Maxx is daar geknipt voor”, zegt Paul Bremmer van Kroonenberg Groep in Het Parool. “We leveren eind van het jaar op, daarna zal TK Maxx nog even nodig hebben om de winkel in te richten.”

Tweede poging

De outletketen is geen onbekende voor Nederland. In 1998 kwam het bedrijf naar Nederland, maar in 2001 vertrok TK Maxx weer uit Rotterdam, Alkmaar en Hilversum door tegenvallende verkoopresultaten. 

Vorig jaar wilde de Amerikaanse keten een nieuwe poging wagen in Nederland. Dit vanwege het succes van de winkels in Duitsland. Het bedrijf maakt deel uit van TJX Companies en is een multibrand outletwinkel. TK Maxx koopt producten (restpartijen) van merken die ze vervolgens met 60 procent korting aanbieden.

TK Maxx zou alle middelgrote steden in Nederland op het oog hebben. Op dit moment beschikt de outletketen over ruim 500 vestigingen in Europa, maar het wil dat aantal laten doorgroeien tot 975, inclusief vestigingen van meubelvariant HomeSense.