TOP

Moderetailer Jac Hensen wint Cross Channel Award 2016-2017

Dit jaar geen moderetailer die er met de hoofdprijs vandoor ging, de beste winkelketen van 2016-2017 is Action. Toch viel een aantal moderetailers in de prijzen, onder andere mannenmoderetailer Jac Hensen in de categorie Cross Channel Award.

Action is uitgeroepen tot de beste winkelketen van 2016-2017 volgens de 400.000 consumenten die hun stem hebben uitgebracht. Dat is op 27 oktober 2016 in Santpoort bekendgemaakt tijdens het Retailer of the Year-gala.

Modewinnaars

Maar er werden meer mooie prijzen uitgedeeld en daar was de modebranche gelukkig wel in vertegenwoordigd. Retailer Jac Hensen was een maand geleden al verkozen tot én de beste winkelketen én de beste webshop in de categorie mannenmode, op donderdagavond mocht de kledingretailer het podium op om de Cross Channel Award 2016 – 2017 in ontvangst te nemen.

Op Facebook laat Jac Hensen weten: “We hebben de Cross Channel award gewonnen! Onze 3e award dit jaar! Supertrots en heel veel dank aan al onze trouwe klanten die op ons gestemd hebben!!”


LEES OOK: Jac Hensen: ‘Door onze omnichannel-aanpak groeien we online én offline’ – Textilia sprak in een interview met e-commerce manager Jos Pieters en marketing manager Lars Woordes van Jac Hensen.


Vakprijzen: Hunkemöller

Ook bij de vakprijzen werd een moderetailer verkozen. Het managementteam van Hunkemöller is uitgeroepen tot het Beste Retail Managementteam 2016 – 2017. Zeeman stond voor deze verkiezing in de top 5. Bij de verkiezing voor de vakprijs Retail Executive 2016 – 2017 was de winnaar Daniel Ropers van Bol.com. Eervolle vermeldingen waren er voor Olcay Gulsen van ST. studio en Philip Mountford van Hunkemöller.

De winnaars van beide vakprijzen zijn vastgesteld nadat vakgenoten (retailers) in een eerste stemronde aangaven welke Retail Executive en welk Retail Managementteam zij wilden nomineren. Op basis hiervan is een Top 10 Retail Executives en een Top 10 Retail Managementteams samengesteld.

In de tweede ronde is gestemd op één Retail Executive en één Retail Managementteam. Hieruit kwam een Top 5 voor beide categorieën voort. Tijdens het ABN AMRO Retailer of the Year Gala konden retailers hun laatste stem uitbrengen. In totaal hebben ruim 1500 vakgenoten gestemd.