TOP

Tiffany & Co-bestuurslid veroordeeld tot celstraf en boete van 3 miljoen

Voormalig Tiffany & Co-bestuurslid Ingrid Lederhaas-Okun is veroordeeld tot heling. Daardoor krijgt ze één jaar celstraf en moet ze een schadevergoeding van ruim drie miljoen betalen. Dit meldt de Nederlandse Elle op hun website.

De celstraf en de boete zijn opgelegd nadat in 2012 werd ontdekt dat Ingrid Lederhaas-Okun voor ruim één miljoen euro aan sieraden had meegenomen, maar nooit meer had teruggebracht. Zelf zegt het voormalig bestuurslid dat ze de sieraden nodig had om een Power Point-presentatie te maken voor haar leidinggevende. Van de presentatie is later niets gevonden.

Totaalwaarde
Na een intern onderzoek bleek dat het om ruim 165 items gaat met een totaalwaarde van zo’n 1,6 miljoen euro. De platina, gouden en diamanten ringen, armbanden, oorbellen en hangers van Tiffany’s bleken uiteindelijk verkocht te zijn aan een juwelier in Manhattan.

Definitieve straf

Eerder werd gezegd dat Lederhaas-Okun aangeklaagd zou worden wegens heling en financiële fraude en dat haar een celstraf van dertig jaar boven het hoofd hing. Uiteindelijk heeft ze bekend en is haar definitieve straf een celstraf van een jaar, een jaar voorwaardelijk en een schadevergoeding van ruim drie miljoen euro geworden.