TOP

Thom Broekman & De Rode Winkel 175 jaar

Het modebedrijf achter Thom Broekman (mannenmode) en De Rode Winkel (jeans) bestaat 175 jaar. Gisteravond tijdens het jubileumfeest ontving het bedrijf het predicaat Hofleverancier uit handen van Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen.

De familie Broekman begon 175 jaar geleden met een kleermakerij in Utrecht en verkocht als één van de eerste spijkerbroeken in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf twee krachtige merken met 20 vestigingen verspreid over het land: Thom Broekman en De Rode Winkel. Aan het roer van het bedrijf staan Tom Broekman (uit de vijfde generatie Broekman), zijn echtgenote Margriet en Erik Kuijsten (directeur van De Rode Winkel).

Feest 

Gisteravond vierde het bedrijf hun 175-jarig bestaan met een jubileumfeest in de Nicolaikerk in Utrecht. Tijdens deze avond vond de lancering van de jeansopleidingen plaats, kregen bezoekers een preview op de expositie Jeans en reikte Tom Broekman  het eerste exemplaar van het jubileumboek Broekmannen uit, dat verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf.

Hofleverancier

Tijdens de feestavond kreeg het bedrijf als de kroon op het jubileum het predicaat Hofleverancier uitgereikt. “We moeten deze modeondernemers waarderen en koesteren omdat ze van grote betekenis zijn voor onze steden, voor het winkelend publiek en dus voor onze samenleving”, aldus Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen bij de uitreiking.

Samenwerking 

De jeansexpositie wordt samen met het Centraal Museum in Utrecht opgezet en zal van 24 november 2012 tot en met 10 maart 2013 te zien zijn. De opleiding tot jeansadviseur is een samenwerking met branchevereniging CBW-MITEX en TMO-Detex. In juni 2012 zullen de eerste geslaagden hun diploma ontvangen.

Korting

Klanten kunnen van donderdag 22 tot en met zondag 25 maart profiteren van 17,5% jubileumkorting op de hele collectie van De Rode Winkel en Thom Broekman.