TOP

Theo Rauch nieuwe directeur TMO en Detex

Aan het hoofd van Hogeschool Modemanagement TMO en Detex staat per 1 februari een nieuwe directeur: Theo Rauch. Hij volgt Truus Omta op die in april dit jaar met pensioen gaat.

Het bestuur van stichting European Fashion Business School (EFBS), waaronder TMO en Detex vallen, benoemde Theo Rauch als nieuwe directeur. Rauch krijgt als kerntaak mee het kwalitatief uitbouwen van het onderwijsaanbod voor de modebranche. Ervaring deed hij op in zijn vorige functie als directeur van HES Post Graduate Programmes (onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam), waar hij verantwoordelijk was voor het vermarkten van het commerciële onderwijsaanbod. Daarnaast heeft hij een brede achtergrond in de zakelijke dienstverlening.

Truus Omta
Na een overgangsperiode, waarin Theo Rauch de ruimte heeft zich in te werken, zal Truus Omta medio april afscheid nemen. Zij zal zich daarna toeleggen op het vervullen van commissariaten bij familiebedrijven in de modebranche.

EFBS Stichting
EFBS is een opleidingsinstituut dat zich richt op het professionaliseren van de modebranche. EFBS is opgericht door de branche, voor de branche en heeft geen winstoogmerk. Alle opbrengsten uit de organisatie worden geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs. EFBS bestaat uit TMO Hogeschool, TMO College en Detex. TMO Hogeschool en TMO College staan voor kleinschalig en persoonlijk onderwijs voor de toekomstige modeprofessional. Detex biedt trainingen voor mensen die al werkzaam zijn binnen de modebranche.