TOP

TMO-studenten lanceren online TrendExpo: Paradox

De geplande halfjaarlijkse TrendExpo van TMO Fashion Business School viel in het water door Covid-19, maar de TMO-studenten kiezen nu voor een ditgitaal platform om hun trendseminar te presenteren. De TrendExpo biedt vernieuwende, toekomstgerichte informatie voor de modebranche.

In het vierde semester van hun studie aan TMO werken de studenten aan een zes weken durend project: de TrendExpo. Tijdens dit project onderzoeken verschillende trendteams consumentenbehoeftes en – trends die relevant zijn voor de toekomst. Dit onderzoek was al halverwege totdat door de overheid werd besloten dat hogescholen en universiteiten geen fysiek onderwijs meer mochten aanbieden als gevolg van de Coronacrisis.

De trendteams werden genoodzaakt individueel thuis verder te gaan met hun onderzoek en via online colleges contact te houden met TMO. De aangescherpte maatregelen betekenden ook dat de officiële, fysieke TrendExpo op 1 april niet door kon gaan. Dit alles zorgde voor flink wat tegenslag, maar de organisatie kwam met een alternatief plan.

‘PARADOX’; de tegenstrijdigheid tussen de oververzadigde maatschappij waarin wij als mens onverzadigbaar zijn’

Om toch het onderzoek en de resultaten daarvan te kunnen delen, ontstond het idee om een website te lanceren waarop ieder team de mogelijkheid krijgt om hun bevindingen te plaatsen. Het branding team van de TrendExpo is wekenlang bezig geweest deze website te realiseren. Het thema van de online TrendExpo dit voorjaar staat in het teken van ‘PARADOX’; de tegenstrijdigheid tussen de oververzadigde maatschappij waarin wij als mens onverzadigbaar zijn.

De TrendExpo is een innovatief én informatief online platform, gericht op de fashionbranche. Bedrijven uit de branche kunnen zich laten inspireren met ideeën gericht op de huidige maatschappij en die van de toekomst.

De TrendExpo is vanaf 1 april door iedereen te bezoeken op www.trendexpo2020.nl. De studenten van semester 4 nodigen iedereen van harte uit om een bezoekje te brengen en je te laten inspireren door hun onderzoek en de bevindingen.