TOP

The Wool Campaign start op 5 oktober 2011

Op 5 oktober 2011 gaat in Nederland The Campaign for Wool van start. De campagne voor de wolvezel is in Engeland al begonnen met een tentoonstellling.

Vanaf 5 oktober staan verschillende Nederlandse winkels in Nederland in het teken van The Campaign for Wool. Maison de Bonneterie zet de wolvezel twee weken lang in de filialen in Den Haag en Amsterdam in de spotlights. De aandacht zal worden gevestigd op de wollen items in de collectie en in alle etalages worden wollen mantels en accessoires getoond. Ook zijn de wollen ontwerpen te zien van Individuals by AMFI. Het thema van die collectie van duurzame materialen is Nature’s Child. Op 5 oktober vindt een nog bekend te maken event plaats en kan heel Nederland onder de wol kruipen met een onverwachte bekende gast.

Engelse Wool Week

In Engeland is de promotiecampagne voor wol al eerder van start gegaan en vindt de zogeheten Wool Week plaats van 5 tot 11 september 2011. Hoogtepunt van deze Wool Week is de expositie Wool Modern. De expositie toont niet alleen de esthetische kanten van wol, maar ook de milieuaspecten en technische voordelen van de wolvezel aan de hand van kleding, installaties en (kunst)werken van wol door interieurarchitecten, kunstenaars en fotografen.  Modeontwerpers als Sonia Rykiel en Yves Saint Laurent geven bezoekers een kijkje in hun wolarchieven. Wijlen Alexander McQueen, Burberry, Paul Smith en Vivienne Westwood tonen hun vindingrijke nieuwe stukken van wol. Doel is de veelzijdigheid van de natuurlijke wolvezel onder de aandacht te brengen.

Vivienne Westwood van onder de indruk van de vezel: “Wol is een van ‘s werelds grootste natuurlijke vezel, bekend om haar veelzijdigheid en comfort – warm in de winter, koel in de zomer. Ik geloof dat haar status zal toenemen omdat het zo’n luxe stof is. Mensen willen geen synthetische vezels meer. Juist luxeartikelen zijn gemaakt van traditionele, natuurlijke vezels.”

Prins Charles zal de tentoonstelling Wool Modern in La Galleria in Londen op 7 oktober openen. De tentoonstelling duurt tot 29 september 2011.