TOP

Designerlabel Klavers van Engelen stopt

Het label Klavers van Engelen stopt ermee. Het huidige economische klimaat heeft het designersduo Niels Klavers en Astrid van Engelen tot dit besluit doen komen.

Niels Klavers en Astrid van Engelen vinden het niet verstandig om onder de gegeven economische omstandigheden verder te gaan als onafhankelijk label. De collectie die zij voor zomer 2012 hebben afgerond zal dan ook niet te koop zijn. Wel is de collectie vanaf half september te zien op de website van het label.

Sinds 1998 presenteerden Niels Klavers en Astrid van Engelen, die beiden afstudeerden aan Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, een gezamenlijke collectie onder de naam Klavers van Engelen. Na een onderbreking van vier jaar waarin Klavers en van Engelen over de wereld trokken om te werken als designer voor verschillende casual labels en les te hebben gegeven aan verschillende kunstopleidingen pakten beiden in 2007 de draad weer op als designerduo. In datzelfde jaar nam het label deel aan de Mode-Biënnale van Arnhem en kreeg het label de Mercedes Benz Dutch Fashion Award toegekend. Klavers van Engelen bracht tweemaal per jaar een collectie uit die ondermeer getoond werden tijdens de fashion week van Milaan en Parijs. Kenmerkend voor het label was dat in de collecties conceptueel ontwerp en draagbaarheid samenkwamen.