TOP

The Society Shop: “Wij zijn goed in pakken, Steppin’ Out is sterk in casual’

The Society Shop heeft keten Steppin' Out overgenomen om snel groei te realiseren. "We wisten dat we vanuit de back office meer winkels aan zouden kunnen."

“We werden door iemand getipt dat Steppin’ Out te koop stond”, zegt Martin Groen, directeur van The Society Shop, in een telefonische reactie. “We wilden groeien, want we wisten dat we meer winkels aan zouden kunnen, maar Steppin’ Out stond eerlijk gezegd niet direct op ons netvlies. Na een aantal gesprekken was het redelijk snel beklonken.”

De pakkenspecialist nam begin deze maand de keten Steppin’ Out over. Groen: “Er is redelijk wat overlap in merken, alleen is Steppin’ Out meer casual georienteerd. Wij doen voornamelijk pakken, dus dat sluit goed aan.”

De twee ketens zitten vaak in dezelfde vestigingsplaatsen en Groen rekent dan ook op schaalvoordelen. “We zitten soms zelfs tegenover elkaar in de winkelstraat en dat scheelt logistiek natuurlijk enorm.”

De directeur is niet van plan de twee ketens de integreren, ze blijven gewoon los van elkaar bestaan. Wel zal het hoofdkantoor van Steppin’ Out in Utrecht met de tijd sluiten en opgaan in de twee kantoren van The Society Shop in Amsterdam en Uithoorn. “De consument en het personeel zal niets merken van de overname”, aldus Groen.