TOP

Alpinist Jeff Lowe keert terug naar ‘zijn’ Lowe Alpine

Equip Outdoor Technologies doet er alles aan om Lowe Alpine weer een voortrekkersrol op het gebied van innovatie en kwaliteit in de buitensportindustrie te laten innemen. De nieuwe eigenaar van outdoormerk Lowe Alpine heeft deze maand Jeff Lowe benoemd tot 'Honorary Brand President'.

Lowe Alpine International werd onlangs overgenomen door Equip Outdoor Technologies Ltd. Het Engelse bedrijf heeft sindsdien flink wat veranderingen doorgevoerd. Het merk is teruggekeerd naar de thuisbasis in Kendal (UK), het gaat een nieuwe kledinglijn voor winter 2013 lanceren en heeft nu bovendien de grondlegger van het merk, Jeff Lowe, aangesteld als de vice-president van het merk.

Oude nest

Jeff Lowe is een bekende alpinist en een belangrijke pionier van de outdoorindustrie. Hij creëerde in de jaren zestig met zijn oudere broers Greg en Mike in het ouderlijke schuurtje in Colorado de basis van Lowe Alpine. In de jaren tachtig verkochten de broers het inmiddels vooraanstaande outdoormerk en alledrie gingen ze hun eigen weg. Ruim een kwart eeuw later keert Jeff Lowe terug op het oude nest.