TOP

Uitreiking Elle Style Awards 2012

Het modeblad Elle reikte donderdagavond haar jaarlijkse Elle Style Awards uit. Het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam diende dit keer als decor voor de uitreiking.

Hoofdredactrice Cécile Narinx werd op het podium ondersteund door presentator Matthijs van Nieuwkerk. Samen reikten zij vier awards uit. Het gros van het publiek had meer dan haar best gedaan om zich te houden aan de dresscode: de ‘roaring twenties’.

Personal Style Award
Absolute eyecatcher van de avond was Valentijn de Hingh. Het 21-jarige model sleepte dan ook zonder moeite de prijs voor BN’er met de beste stijl in de wacht. De vakjury bestaande uit modejournaliste Milou van Rossum, illustrator Piet Paris, hoofd communicatie van H&M Elke Kieft, modefotograaf Paul Berends en hoofdredactrice van Elle Nederland Cécile Narinx, koos de winnares niet alleen op basis van kledingstijl. De jury zocht iemand met lef, persoonlijkheid en inhoud. Andere genomineerden waren Eva van de Wijdeven, actrice Charlie Chan Dagelet, model Saskia de Brauw en actrice Lotte Verbeek.

Stylist Award
Diezelfde jury moest ook een keuze maken uit de drie geselecteerde stylisten, die meedongen voor de Stylist Award. Maaike Staal kwam als winnaar uit de bus en werd als meest veelbelovende modestylist van dit moment gezien. De drie genomineerden werden beoordeeld op de modeshows die zij gisteravond in het Scheepsvaartmuseum toonden. Hierin moesten zij tien kledingstukken van H&M combineren met designerkleding en met die mix hun eigen visie en stijl laten zien. De op Metropolis geïnspireerde collectie van Maaike Staal was de sterkste van de drie en werd terecht bekroond met de award.

Publiek
Ook het publiek kreeg zoals ieder jaar de mogelijkheid om een prijs in de wacht te slepen. Fotograaf David Koppelaar kreeg de titel bELLE of the ball om zijn extravagante, met gender spelende outfit. Ook de prijs voor het mooiste kapsel van de avond ging naar een fotograaf. Marieke van der Velden had volgens de haarstylisten van John Frieda het beste jaren 20-kapsel van de zaal.